Ultima actualizare: azi, 18:13
Locale

Lider de sindicat din Satu Mare despre Cuminţenia pământului: Un bolovan!

adrian-oros-meridianDeclaraţie incredibilă a unui lider sindical din Satu Mare. Reprezentantul Meridian, Adrian Oros, a ținut o cuvântare, astăzi, în Comisia de Dialog Social, în care a criticat guvernul Cioloş pentru că face campanie pentru cumpărarea operei „Cuminţenia pământului” a lui Brâncuşi, catalogând-o drept „un bolovan”.

Adrian Oros a ţinut să îşi spună punctul de vedere la subiectul legat de restanţele salariale din comuna Hodod, luându-l la întrebări pe prefectul Radu Bud.

„Eu vă întreb pe dvs. ca purtător de cuvânt al Guvernului, ca un cetăţean, în momentul în care s-a lansat invitaţia de a participa fiecare dintre cetăţenii care vor să participe cu o sumă de bani modică pentru achiziţionarea bolovanului Cuminţenia pământului, aţi văzut că 1% din populaţie şi-a exprimat intenţia, deci era o sumă de un milion şi ceva  de euro, era o sumă suportată de instituţii, persoane fizice, cine a fost interesant să participe, şi 99% nu. Ca o formulă democratică, nu ştiu în ce măsură Guvernul îşi permite, prin dl. premier Cioloş să facă o achiziţie, eu am înţeles la suma de 11 milioane de euro, pe un bolovan, aruncăm banii publici pentru nişte măgării, pentru că eu nu sunt cunoscător de operă de artă. Eu nu am nimic  împotrivă dar sunt alte priorităţi, am văzut administraţii locale care nu puteau ţine azilul de bătrâni, nu mai au bani să ţină, sunt probleme sociale grave, şi noi folosim fonduri care nu erau prevăzute în buget. Este trist, în primul rând în modul în care s-a lucrat, şi dl. Cioloş a lucrat mizerabil, pentru că era un referendum lansat, eu n-am plătit şi n-o să plătesc decât acolo unde ştiu unde banii sunt cheltuiţi corect. Şi o spun deschis, cetăţeanul porneşte din fonduri, şi se alocă în fiecare an la impozite suplimente, ca statul să suporte ce cheltuieli? Cheltuieli prost gestionate”, a spus Adrian Oros.

El a dat exemplul drumului Mădăras – Tăşnad, care este impracticabil, nefăcând altceva decât să îl provoace pe prefect.

Radu Bud i-a explicat acestuia că se află într-o gravă eroare, când pune pe picior de egalitate o opţiune de donaţie cu un refendum, și că nu trebuie amestecate problemele.

„A fost o invitaţie la donare. Că unii oameni au dat bani nu a fost nici referendum, nici secţie de votare. Pur şi simplu a fost o opţiune personală, aşa cum eu am avut opţiunea mea. Să spui că dl premier Cioloş şi-a permis să spună nu ştiu ce, când de 25 de ani, şi dvs, marii reprezentanţi sindicali, aţi fost martori la toate măgăriile făcute în ţara asta, discutăm de drumuri sparte când firmele crescute de vechile guverne sunt cele care au blocat şi în acest moment, în judeţul nostru unele lucrări. De un an jumate sunt în instanţă la Curtea de Apel fiindcă firma nu ştiu cui, din ăia rezolvaţi aici, care au fost pe posturi de conducere, blochează astfel de lucrări. Despre ce discutăm? A fost dl Cioloș acum un an jumate aici? Hai să ne uităm ce muncă s-a făcut, unde s-au dus banii”, i-a răspuns prefectul.

prefectura-satu-mare-dialog-social

Radu Bud i-a explicat acestuia că Brâncuşi este un nume la nivel mondial.

„Brâncuşi este un nume la nivel mondial. Suma este infimă comparativ cu ce s-a făcut pentru respectarea calităţii de român şi calităţii artistice a unui român care ne reprezintă peste tot. Ne place să ne mândrim cu sportivii noştri, când obţin o victorie peste hotare. Când este o asemenea situaţie începem să facem combinaţii, că ce bine s-ar aloca banii ăia în altă parte. Dacă stăm să discutăm că în 1989 aici, în România exista o proprietate de stat pe tot ce mişca între frontiere, exista bani în bancă la nivel de 7 miliarde de dolari, erau creanţe de 3 miliarde, datorii zero. După 25 de ani, înainte de a veni Cioloş, tragem linie: ce avem? 100 de miliarde aproape datorie, proprietăţi ale statului zero, nici nu vreau să mă gândesc la cât se poate ridica această proprietate, la câte zerouri poate fi în spate, a fost decimată. Ne-am găsit să spunem acum că bolovanul acela nu merita?”, a mai spus prefectul. 

7 comentarii

 1. Vasile Răspunde

  Dl. Oros isi manifesta inca odata nivelul de civilizatie… dupa scandalul de la Madaras cu migrantii unde a facut parte din „potera” constituita ad hoc, mi se pare a fi un om care vorbeste mult, prost si fara rost… sa spui unei opere a lui Brancusi ca e un bolovan… de asta ne pleaca valorile din tara. Nu la pretuim nici macar dupa ce sunt apreciate la nivel mondial. Bolovanul e oros asta…

 2. Sany Valutistu' Răspunde

  Ba frate,redactorii acestui Site zici ca sunt ciurdari cu jumatate de norma !! Cred ca in acest text sunt cel putin 10 greseli !!Ex.: “Brânduşi este un nume la nivel mondial. Suma este infirmă” !!!Brandusi ???Suma INFIRMA ????? Totusi,verificati textul inainte de a-l posta,ca va rad curcile !!

 3. Fara Cap Răspunde

  Cat de prost ii Radu Bud cica „propritetati ale statului zero”.
  Ai face bine sa taci dracului din gura ca inca esti euforic de la intalnirea cu presedintele ales pe facebook.

  Prost te-o facut ma-ta. Dar cu aurul si banii de la BNR ce sunt?
  32 de miliarde de euro si 107 tone de aur sunt nimica la tine maimutoi mincinos ce esti

 4. Taurul Răspunde

  Dar reprezentantul guv. Cum sta cu afacerile prin județ. Cum e cu concursurile pe șefi plini sau adjuncți prin anumite deconcentrate sa spună dacă sa dus pe la capitala și a mai semnat cate un act…cică apoliticianism

 5. costica Răspunde

  I se gata si la bud aista smecheria din 11 decembrie incolo

 6. sindicalist Răspunde

  Ce lider de sindicat este bolovanul de Oros?A fost cândva,prin Unio când nimeni nu organiza alegeri democratice de frică să nu zboare afară.Cum apăra drepturile muncitorilor ar fi interesant să vă interesaţi chiar de la aceştia.Un beţiv ordinar care stătea numai în crâşme,un linguşitor şi delator.Un om de nimic,pornit de jos prin linguşenie,slugărnicie şi duplicitate.Din întâmplare frate cu popa implicat în furtul moaştelor din Grecia.Apără-ne doamne!

 7. valahu Răspunde

  Oameni buni ANALFABETUL asta nu are competenta s-a dea indicatii cum s-e curata o BUDA daramite sa-si dea cu parerea despre aceasta initiativa a dlui. premier Ciolos.
  BOLOVAN este capul tau mai PUPICURISTULE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pompierii sătmăreni au donat sânge (FOTO)

În dimineaţa zilei de astăzi, pompierii sătmăreni au desfăşurat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare, o altfel de...

Închide