Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

Povestea piticilor din Rozavlea a ajuns la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

carte-piticii-din-rozavlea-9Cartea „În inimile noastre eram niște uriași. Extraordinara poveste a piticilor din Rozavlea”, ce cuprinde povestea celor şapte pitici din Rozavlea care au scăpat din lagărul de la Auschwitz, a fost lansată astăzi şi la Biblioteca Judeţeană Satu Mare.

Au participat președintele Fundației Culturale „Tarbut” din Sighet, Peninah Zilberman, stabilită în Israel, primarul comunei Rozavlea din Maramureș, drd. Vasile Mirza, și prof. Gheorghe Munteanu, cel care a mijlocit lansarea cărții. Gazda evenimentului a fost managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan.

Cartea „În inimile noastre eram niște uriași. Extraordinara poveste a piticilor din Rozavlea”, a apărut la Editura „Grinta”, sub semnăturile autoarelor Yehuda Koren și Eilat Negev.

Deşi este scrisă de 10 ani în limba engleză, cartea apărut în acest an în limba română, cu sprijinul primarului comunei Rozavlea, care doreşte şi amenajarea unei case memoriale.

În încheiere a avut loc vizionarea filmului „Warwick Davis și cei șapte pitici de la Auschwitz”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Peste 80 de cazuri de angine depistate la elevii sătmăreni

În urma triajului epidemiologic desfășurat în această lună în școlile din județul Satu Mare, au fost depistate foarte multe cazuri...

Închide