Ultima actualizare: azi, 23:01
Locale

Prefectul Radu Bud și ambasadorul SUA, față în față. Despre ce au discutat

radu budPrefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a avut astăzi o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, aflat într-o vizită în mai multe județe din nordul țării. Din staff-ul ambasadorului a făcut parte și doamna Anne Marie Blăjan, specialist politic, aflată la a doua vizită în acest an la Instituția Prefectului Județul Satu Mare, în data de 21 martie 2016 aceasta însoțindu-l pe domnul Matthew Jones, atașat politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. 

Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România i s-a făcut o scurtă prezentare a situației economice, sociale și politico-administrativă în județul Satu Mare, a principalelor proiecte de dezvoltare precum și a investițiilor americane în județ. Ambasadorul a apreciat relațiile bune de colaborare între factorii de decizie la nivelul județului, premisă a dezvoltării locale precum și diversitatea adusă de multiculturalismul zonei.

Ambasadorul Statelor Unite a avut o întrevedere și cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, și va reveni în județul nostru în perioada următoare pentru a inaugura raftul cu cărți americane (American Shelf), donație de carte a Ambasadei Statelor Unite către biblioteca sătmăreană care va întregi fondul de carte în limbi străine. Cu această ocazie vor avea loc întâlniri oficiale cu autorităţile judeţene, Consiliul Judeţean, respectiv Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare.

Un comentariu

  1. Vineri Seara Răspunde

    Așteptăm cu mare interes evenimentul care va marca prezența”raftului american – American Shelf” la Biblioteca Județeană Satu Mare! Credem că va fi un eveniment care va reuni în jurul bibliotecii publice oameni care acordă încredere valorilor reprezentative și identitare ale unei instituții care își face simțită prezența în viața comunității locale și județene. Un bun prilej pentru autoritățile publice locale să treacă pragul Bibliotecii, să ia contact viața din “furnicar”, să simtă cum pulsează inima Satmarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Au sosit vaccinurile antigripale. Cum vor fi distribuite

Peste 8.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns astăzi în județul Satu Mare, potrivit unei informări făcute de Direcția...

Închide