Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primar din Satu Mare, incompatibil. A pierdut procesul cu ANI, poate pierde mandatul

crasnai-ioanUn primar din județul Satu Mare pierdut, la Curtea de Apel Oradea, procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil, astfel că este la un pas de a-și pierde și mandatul. 

 Este vorba despre primarul comunei Socond, Ioan Crasnai, care în perioada 2011-2014, timp în care ocupa funcția de edil-șef al comunei, avea activ și un PFA propriu a cărei activitate, în mod normal, ar fi trebuit să fie suspendată. Acesta a fost și motivul pentru care ANI l-a declarat incompatibil. 

Primarul Crasnai a atacat decizia în instanță, însă a pierdut atât la Tribunalul Satu Mare cât și la Curtea de Apel Oradea.

În cadrul ședinței de ieri, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul Crasnai Ioan , în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Cu alte cuvinte, decizia ANI rămâne valabilă.

Magistrații Curții de Apel Oradea nu specifică dacă decizia este definitivă sau mai poate fi atacată la o curte de justiție superioară. Dacă lucrurile rămân așa, primarul Ioan Crasnai își poate pierde mandatul ceea ce ar însemna alegeri anticipate la Socond. 

3 comentarii

  1. Karasz Melinda Răspunde

    Interesant ca msi dati asa ceva veste…. Oare cati mso sunt ca si el??? Cine e mafiot pa bani statului aia nui declarat incopatibil….bine ca estw capabil kereskenyi si celalalt edil s pataki ca numai promisiuni neau dat….. Creare de locuri de munca… Pentru. Udmr … Dute de familii sunt muritori e foame in acest oras, dar bunul dumnezeu nu doarme!!

  2. gigi Răspunde

    ANI n-are nicio treaba cu Trribunalul. Scoateti fraza aia cu tribunalul ca sunteti penibili. Numai Curtea de Apel si Curtea Suprema judeca aceste procese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.