Ultima actualizare: azi, 10:19
Locale

Primarul Kereskenyi a găsit loc pentru sala polivalentă

teren-sala-polivalenta-2Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a găsit loc pentru sala polivalentă despre care se vorbeşte de ani de zile. Dacă fostul primar, Dorel Coica, a promovat un proiect care prevedea construirea sălii polivalente lână stadionul Unio, actualul primar, Kereskenyi Gabor, consideră că locul cel mai bun ar fi la cap pod Decebal, în locul gropii de lângă dig unde trebuia să fie centrul comercial Select World.

“În Satu Mare este nevoie de o sală polivalentă. În toată ţara sunt două municipii reşedinţe de judeţ care nu au sală polivalentă, Satu Mare şi Alba Iulia. Aşteptăm de mulţi ani această investiţie. Conducerea anterioară a avut o viziune, şi anume realizara acestei investiţii în zona de sud a municipiului Satu Mare, undeva vizavi de stadionul Unio, lângă cartierul de romi, lângă acele căsuţe pentru romi. Noi considerăm că o sală polivalentă nu are loc lângă un cartier social. O astfel de investiţie, având în vedere că într-o sală polivalentă nu se vor desfăşura doar evenimente sportive, ci şi concerte, alte evenimente, considerăm că ar avea o locaţia potriviză vizavi de Finanţe, unde a fost începută o groapă, dacă ştiţi investiţia Select World. Este un teren de aproximativ 1 ha, ar fi posibilă investiţia. Sunt locuri de parcare şi actualmente şi având în vedere că evenimente cultuale şi sportive sunt după masa sau în weekend, s-ar putea folosi şi pacarea existentă sub rampa podului. Considerăm că aceasta este o variantă A. O variantă B este undeva pe str. Gorunului, în zona aquaparkului. Am inclus şi această investiţie în studiu în şedinţa anterioară”, a spus primarul.

11 comentarii

 1. cârcotaş Răspunde

  Nu prea e bine acolo.Poate ne va trebui al patrulea pod peste Somes si ar fi o poziţie buna pt. acesta.Altfel,argumentele sunt bune.

 2. gyuri Răspunde

  Ca ne trebuie,e adevarat,ca se doreste totul in centru,iar adevarat,dar faceti oameni buni orice ne trebuie,fara sa inghesuiti orasul asta,da extinde-ti-l,ca nu mai santem in 1970,daca construiti ceva nu dati autorizatie de constructie,daca nu este asigurata si parcare foarte incapatoare ,nu asa simbolic 10 locuri,parcare de hectare,sau sub sau supraterane cu n-spe niveluri si cu acces facil din reteaua rutiera stradala.Pana la acest ceas santem nista penibili la modul cum arata orasul din pdvdr arhitectural post ’90 si desfiintati bulibaseala aceea de la piciorul si de sub pod Decebal si de langa finante.Ar mai fi multe,din nefericire mai toate de nebine.Condusi fara viziune atatia ani.

 3. Traian Boc Răspunde

  In mijlocul Gradinii Romei !!Acolo trebuie construita!

  • Vasi Răspunde

   E foarte buna propunerea cu Gradina Romei. Trebuie sa mai spun ca langa stadionul UNIO sunt locuinte sociale pentru persoane defavorizate si nu e “cartier de romi” cum spune primasul. Stau acolo tot felul de cetatenni, de tot felul de etnii. Poate ne revizuim putin atitudinea fata de cetatenii orasului… ca tot ne plac revizuirile…

 4. nuconteaza Răspunde

  Propunerea cu Gradina Romei ori e gluma, ori nu e prea buna ideea. E un parc (sa-l lasam asa). Stadionul trebuie “modernizat” pe langa asta ne trebuie sala polivalenta si un bazin de inot, dar si ceva terenuri de antrenament. De indata ce trebuie asa multe (treptat bineinteles). Nu mai bine s-ar scoate toate in afara orasului? Ceva bine gandit si executat. Decat “modernizat” si fara locuri de parcare, atat la sala polivalenta cat si la stadion?

  • Fara Cap Răspunde

   Este pe Careiului teren agricol cat lumea, in spate la Auchan si Dedeman.
   Dar noi nu, vrem in buricul orasului

   • Fara Cap Răspunde

    Mai exact in spate la Auchan 6 hectare si in spate la Dedeman vreo 16, sa nu vorbim intre Dedeman si Hotel Dana

 5. Fara Cap Răspunde

  Bubuie zona aia de locuri libere, ii plin.
  Daca le numara Gabor sigur ii ies dublu sau triplu, conteaza cate pahare are la bord.
  Mai mult de 100 nu prea vad sub pod

 6. susana Răspunde

  E bună ideea, numai că nu se face nimica asta e problema.
  De ce să nu fie bună ideea e loc gol acolo nimica nu este și totuși e ân buricul orașului ar fi frumos dacă s-ar face.

  • nuconteaza Răspunde

   Pentru ca aglomereaza centrul orasului degeaba. De ce nu poate fi un parculet sau parcare ? Poate vine altcineva cu o investitie sau o idee mai buna. Pui sala polivalenta acolo. Are vreo 3000-5000 locuri. Probabil ca 1/3 o sa vina cu masina/microbus. Unde pui 1000-1700 locuri de parcare? Pe urma ne trebuie bazin de inot.. asta unde il pune? Stadionul Olimpia trebuie modernizat si are aceeasi problema: locuri de parcare + e greu accesibil. Ar fi mult mai bine gandit ceva in afara orasului (ex: Dincolo de Hotel Dana 1 de pe Str Careiului sau intre Lazuri si Aquapark sau intre Botiz, Odoreu si Martinesti sau intre Paulesti , Ambud si Amati)

   • nuconteaza Răspunde

    Parerea mea e ca a construi in afara orasului stadionul Olimpia , sala polivalenta , bazin de inot si terenuri de antrenament dar si un hotel sau o cladire care sa poata caza sportivii..toate inconjurate de un parc si cu suficiente locuri de parcare. Acolo se pot face si festivaluri (gen plopstock sau ce vor mai fi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tânăr de 16 ani prins la volan în Călinești Oaș

Un minor de 16 ani a fost depistat, la data de 30.09.2016, conducând un autoturism în localitatea Călinești Oaș. În...

Închide