Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

“Salvăm Satu Mare de Bucureşti”. Ce spune Kereskenyi despre panouri

satu-mare-panou-udmrPrimarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că panourile UDMR cu mesajul “Salvăm Satu Mare de Bucureşti” au fost comandate de conducerea centrală a partidului şi că mesajul este unul de “salvare” în ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale.

“Noi, UDMR,  tot timpul am militat pentru descentralizare, pentru utilizarea taxelor şi impozitelor loco, deci ca acei bani care sunt luaţi, indiferent dacă e vorba de Satu Mare sau Călăraşi, impozitele, taxele să rămână în mare măsură la nivel local. Acest lucru înseamnă această salvare. Puteam să zicem că vrem să salvăm Satu Mare de Cluj. Am întreprins cu deputaţii şi senatorii din judeţul Bihor ca marile întreprinderi să nu fie nevoie să plătească dările la Finanţele din Cluj. Mai mult de 175 de firme sunt mari contribuabili care plătesc aceste dări la stat la Cluj. Noi tot timpul am fost împotriva unor centralizări, şi asta înseamnă acest slogan care poate din punctul unora de vedere este cam dur, dar este de fapt o realitate” a spus primarul.

 

26 comentarii

  1. Ilonka Răspunde

    Minciuni oridinare, ba jogodi, nu va mai crede nimeni ati distrus si terorizat atat maghiarii cat si romanii. voi urmariti doar sa bagati cearta intre noi. fasz

    • x Răspunde

      oarecum ai dreptate! DAR sunt pro descentralizare! banii mei nu ar trebui sa ajunga la jegosii de sudisti sau moldoveni!

      • gigi Răspunde

        De-acord cu tine.Putorile ordinarie din sud si Moldova,stau pe banii nostrii.Nu este corect.

        • Paul Răspunde

          Cu ce susțineți voi sudul și Moldova, măi pârliților? Cu contribuțiile salariale pe salariul minim cu care vă plătesc ”investitorii străini” fiindcă faceți munca pe care altfel ar face-o roboții? Cu evaziunea fiscală a firmelor locale? Cu mâna întinsă cu care stați ca milogii, pentru proiecte pentru care alții se bat și-și impun punctul de vedere? UDMR-ul lui Kereskenyi este în arcul de putere de aproape 26 de ani. Ce a făcut pentru județul ăsta târâtura politică ce-și fâțâie bucile prin toate alianțele guvernamentale? Folosiți-vă propriile minți sau încercați să căutați cu google statistici; vă va veni să plângeți cu vorbe când veți vedea că sudul muncește și dă bani la buget, iar SM se plânge și cerșește.

          • Unu'

            Ești un prost și-un ignorant!
            Poate că TU ești plătit cu salariul minim, sau poate că tu dai angajaților salariul minim!
            Din datele INS reiese clar că județul Satu Mare este peste majoritatea județelor din jur, excepție făcând doar județul Bihor! Documentează-te!

          • Paul

            @Unu (mic și prost ) Da, mutu fărinii, SM este peste MM și SJ, prin urmare dacă susținem pe cineva, ne susținem săracii noștri, nu pe ai Moldovei sau Munteniei. Iar a fi chior în țara orbilor nu e mare ispravă.

          • Unu'

            Lasă mă să fiu eu ăla mic și prost, fii tu ăla mare dobitoc, că tot aia e …
            Oricum, în al doilea post cam retractezi tot ce-ai spus în primul …

    • Unu' Răspunde

      Sictir pesedisto, mue la bucureșteni!

  2. Ion Răspunde

    @X si Gigi: ati facut o socoteala sa vedeti cati bani produceti voi, singuri? Sunteti cumva patroni care au firme cu capital privat care produc in nestire si banii se duc la Bucuresti? Pe scurt, stiti ce vorbiti sau numai latrati?
    Afisele sunt provocatoare, asta e clar. Si e o vorba: Cine seamana vant culege furtuna…

    • Unu' Răspunde

      Au dreptate, TU ești un ignorant!
      Faptul că gloata voastră pesedisto-comunisto-aldeistă ar dori ca totul să se ducă la bucale să aveți voi, șacalilor, ce prădui!
      Sunteți cea ma jalnică clasă politică din toată istoria neamului românesc!

  3. ARBEITMACHTFREI Răspunde

    UDMR-ul sa salveze DEBREZEN se BUDAPESTA !!

  4. ioan Răspunde

    De acord cu Paul ! Ar fi normal ca Ministerul Finanțelor să facă publică lista cu ce sume dă fiecare județ ca impozite la București (adică în bugetul general al țării nu al bucureștenilor !!!) și ce sume primește fiecare județ de la București, adică din bugetul general al țării. Covasna și Harghita PRIMESC DE LA BUCUREȘTI sume mai mare decât dau la București!sunt printre cele mai slab dezvoltate județe, ce a făcut acolo UDMR? O să răspundă că nu i-a lăsat Bucureștiul!!! deși au fost atâți ani la guvernare!!! Oare alte orașe ale țării cum de s-au putut dezvolta, chiar dacă dau impozite la București? Răspunsul e foarte simplu, au avut o administrație locală care cu adevărat a vrut să facă ceva pentru locuitorii orașului sau județului.Aceste panouri puse de UDMR nu sunt altceva decât o nouă încercare segregaționistă, MARELE VIS de a rupe România. Atâta timp cât AUTORITĂȚILE ROMÂNIEI nu reacționează, legal bineînțeles, nu m-aș mira ca visul UDMR să se îndeplinească!!!!!!!!!

    • Ion Răspunde

      Nici in visele lor cele mai frumoase! Si aveti grija cum puneti problema ca nu-i gluma cu subiectul asta!

  5. x-ulescu Răspunde

    Scapati romania de udmr !!! iesiti la vot ! votati pe cine vreti ( fara udmr ) sau anulati voturile … daca nu face 5 %
    udmr nu intra in parlament !! cereti ajutorul prietenilor din tara ..sa iasa la vot…
    Dezbina si conduce !! asta e principiul udmr ….
    Romani nu fiti fraieri …. la primar in Satu Mare nu iesea udmr -ul daca romanii ar fi avut max 3 candidatii

  6. BOZGORU Răspunde

    Mai minuscul ,unu” da PROST te facu mumata!

  7. ERDEI GABOR(ARDELEAN GAVRIL) Răspunde

    Singura SOLUTIE este ca udmr sa fie scos INAFARA LEGII !!Iar daca vreodata,vreun partid romanesc se va alia cu acest pseudo-partid doar de dragul guvernarii,Dumnezeu sa le dea liderilor acestui partid bucuria ultimelor zile din viata lui Aldo Moro !!Lor si familiilor lor !

  8. bogdan Răspunde

    La auschwitz cu udmr ul si cu ungurii astia de 2 lei sovini imputiti

  9. ion Răspunde

    60% din economia României se face în București și zonele limitrofe capitalei.

    UDMR intră în criză.

    • Andreea P. Răspunde

      ”Motorul” economiei romanesti e in sud,dealtfel si pe vremea lui ceasca sudul domina economic.Industria de baza si agricultura la nivel macro sunt in sud.Ardealul e impanzit de firme nemtesti de doi bani,cablaje si circuite integrate,care nu aduc bani la buget decat din impozitul pe salariile amaratilor care muncesc pe un salariu minim.UDMR incearca sa-i atraga si pe romani in jocul lor murdar inducand ideea ca ”veniturile mari” din ardeal se duc in sud iar aici nu ramane decat “zatul” !Pentru ceea ce fac ei ar putea raspunde penal,intrucat exista articole de lege care sa-i incrimineze conform Noului Cod Penal (art. 391 – 408) privind Infractiunile contra securitatii nationale in speta art. 400 !!Aceast articol de lege ar putea(daca s-ar vrea)sa interzica existenta acestui partid extremist pe teritoriul Romaniei!

  10. Reflector Răspunde

    Fiti dracu seriosi,62%din buget ramine in judet,dar Satu Mare,fara o parte de la bugetul de stat se inchide,nu are putere sa se sustina singur.

  11. realist Răspunde

    pai dc e asa Clujul ar trebui sa se separe de Ardeal ca ei au venituri.noi satmarenii ce producem?nimic.dam la stat doar impozit din salar ,care e minim la fabricile noastre de 2 lei gen drm,anvis woco,etc.noi romanii suntem fraierii ungurilor care sunt minoritari dar fac ce doresc cu noi.bravo lor dc au fraieri bine fac

  12. claudiumaxx Răspunde

    Prosti is romani ăștia.tradatori de neam și țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.