Ultima actualizare: azi, 14:52

 

Locale

Sute de kilograme de alimente, incinerate la Satu Mare. Despre ce e vorba

alimenteAproape 140 de kg de carne de pasăre și 111,5 kg de produse lactate, în valoare totală de 1.846 de lei, au fost confiscate și distruse, în această săptămână, într-un incineratoriu autorizat, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Sanitar veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

Directorul acestei instituții, Nicolae Dumuța, a precizat că este vorba despre produsele alimentare de contrabandă din Ucraina, confiscate de vameși și polițiștii de frontieră în Vama Halmeu, fiind vorba despre o măsură de protecție suplimentară ținându-se cont de prezența pestei porcine în țara vecină.

Tot în cursul acestei săptămâni, inspectorii DSVSA au mai aplicat și o amendă în cuantum de 1.600 de lei, unei ferme din Satu Mare, pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele deja existente.

 

5 comentarii

  1. Corin Dorinesc Răspunde

    Zvonuri, nu s-au iregistat nici un caz de infectii in Ucraina, este doar un pretext ca sa confiste sanitarii astia si ei ceva, ca oricum belesc ariciu.

  2. hunter Răspunde

    Pana in Carpati 2 se simte mirosul cand ard carnea.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Dar carnea de pasare de cind raspindeste pesta porcina?Destepti sint cei care au “elaborat” aceasta “masura suplimentara de protectie”.Foarte multi “contrabandisti” rezolva foarte simplu situatia.Din Ucraina trec in Ungaria,deorece porcii maghiari sint imuni la pesta porcina si prostia sefilor iar de acolo trec linistiti in Romania si nici dracu nu-i controleaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.