Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

UDMR vrea un senator și doi deputați în județ. Au fost depuse listele (FOTO)

liste-udmrUDMR a fost prima formațiune politică din județul Satu Mare care și-a depus, la Biroul Electoral Județean (BEJ), listele pentru alegerile parlamentare. La eveniment, în afară de candidații propuși, au mai fost prezenți președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, și președintele organizației municipale, Kereskenyi Gabor.

După depunerea listelor, reprezentanții UDMR au afirmat că vor să câștige cel puțin un post de senator și două de deputați în județul Satu Mare.

Candidat la o funcție pentru Senat, Turos Lorand spune că a reunțat la funcția importantă pe care a avut-o până nu demult în CNA pentru a participa la aceste alegeri.

”Este o responsabilitate pe care mi-o asum. Suntem o echipă tânără, dar totuși cu o experiență vastă atât în administrația publică locală cât și în administrația națională. Cred că cel mai important lucru este să reprezinți această comunitate cu onestitate. Trebuie să avem legi bune, concrete, foarte corecte, și trebuie să avem un sistem legislativ predictibil. Nu cred că este foarte bine ceea ce s-a întâmplat în ultimii 26 de ani, când legile s-au schimbat peste noapte, fără o consultare publică”, a declarat Turos Lorand. 

Președintele Pataki Csaba a arătat că a fost aleasă această zi deoarece are o însemnătate istorică pentru toți maghiarii.

”Am ales ziua de 23 octombrie care are o semnificație pentru toți maghiarii care trăiesc în lume. Acum exact 60 de ani a izbucnit ultima revoluție maghiară împotriva comunismului și împotriva totalitarismului. Este o dată cu multă încărcătură istorică și eu sper ca ai noștri candidați sunt conștienți că și în secolul 21 sunt multe revoluții pentru a ne simți că trăim liberi, indiferent de naționalitate. Eu zic că în România, unul dintre drepturile cerute a fost libertatea persoanelor și a comunităților în care trăiesc. Candidații noștri au, astfel, o mare responsabilitate”, a declarat Pataki.

De asemenea, Kereskenyi Gabor a arătat că-și dorește să organizeze, după alegeri, întâlniri cu toți parlamentarii sătmăreni, indiferent de culoarea lor politică. 

Lista UDMR pe Senat are două nume importante pe primele poziții, respectiv Turos Lorand și Gunthner Tiberiu. Pentru Camera Deputaților lista este deschisă de Magyar Lorand, urmat de Erdei D. Istvan și Mihai Găman.

 

Un comentariu

  1. Ion Răspunde

    “Eu zic că în România, unul dintre drepturile cerute…”
    Nu doar cerute ci si primite, domnule Pataki. Asta e formula corecta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.