Ultima actualizare: azi, 21:49
Locale

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate la Satu Mare (FOTO)

colectivAproape 50 de sătmăreni au participat, în această seară, la un marș de comemorare a victimelor de la Colectiv, la împlinirea unui an de la acel tragic eveniment. Manifestarea de la Satu Mare a fost organizată de un grup de tineri sătmăreni.

Marșul de la Satu Mare a avut ca scop principal comemorarea celor 64 de persoane care au murit în urma tragicului eveniment, petrecut în urmă cu un an, la clubul Colectiv din București.

”Ieșim în acestă zi în stradă ca să comemorăm un an de la tragedia din Colectiv. Ieșim ca să arătăm că nu mai tolerăm corupția, în orice formă ar veni ea. Au murit pentru că cineva, undeva, trebuia să facă un control, dar a primit o șpagă și nu a mai verificat. Nu este normal, eu nu așa vreau să îmi cresc copiii, dar nici nu plănuiesc să plec din țară. Așa că aleg să iau atitudine, aleg să nu mai contribui la acest mecanism”, a declarat unul dintre organizatori.

Astfel că, în această seară, în jurul orei 18.00, aproape 50 de sătmăreni s-au adunat în Pasajul Coposu atât pentru a le comemora pe cele 64 de victime de la Colectiv, cât și pentru a protesta împotriva sistemului care i-a ucis.

Apoi s-a pornit în marș, cu lumânări și  candele în mâini, spre statuia lui Vasile Lucaciu, din Piața Libertății, la poalele căreia a fost scris din lumânări numele ”COLECTIV” și s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor dispăruți în tragedia de la clubul bucureștean cu același nume. 

2 comentarii

 1. Fara Cap Răspunde

  Au mai murit de atunci 64 ori 10 datorita sistemului.

  • Unu' Răspunde

   Trist!
   Din păcate, cam ai dreptate! Trăim într-o țară faină condusă de niște căcăcioși corupți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.