Ultima actualizare: azi, 09:16
Locale

Al treilea pod peste Someș. Va fi semnat contractul pentru proiectul tehnic (VIDEO)

al treilea pod satu mareSe fac pași importanți pentru realizarea celui de-al treilea pod peste râul Someș. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat azi că în data de 17 noiembrie va fi semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic.  

”Data de 17 noiembrie va fi un moment istoric pentru municipiul Satu Mare pentru că la această dată semnăm contractul pentru proiectul tehnic pentru cel de-al treilea pod peste Someș. Nu am promis în campania de primăvară pod, dar am făcut pași importanți ca să avem proiect tehnic, pentru că având acest document important vom putea să solicităm finanțare și de la Guvernul României. Câștigătorul licitației pentru proiectul tehnic este firma NV Construcții Cluj, și a fost adjudecată această lucrare pentru suma de 780 de mii de lei. Această societate va avea la dispoziție șase luni de zile pentru a face proiectul pentru podul peste râul Someș, amplasamentul strada Ștrandului. Consider că municipiul Satu Mare va putea să și cofinanțeze 20-30% din valoarea acestei lucrări de execuție a podului. În momentul de față estimăm costurile pentru execuția podului între 80 și 85 de milioane de lei plus TVA. Nu suntem în stare să finanțăm totalmente din bugetul local, dar căutăm soluții paralel cu execuția proiectului tehnic ca să lansăm imediat licitația pentru execuția acestei lucrări”, a precizat Kereskenyi.

Primarul nu a putut însă să dea o dată aproximativă de începere a lucrărilor de executare a podului.

”După ce vom avea proiectul tehnic vom lansa licitația. Dacă vin iar niște mastodonți și se contestă între ei este foarte greu de estimat când ne putem apuca. Vom face tot posibilul să demarăm această lucrare. Trebuie să avem proiectul tehnic, vom face și niște exproprieri în zona străzii Ștrandului”, a mai spus Kereskenyi.

De asemenea, primarul a mai arătat că în aceste zile va fi lansat proiectul tehnic pentru pista de bicicliști de pe străzile Barițiu și Gorunului până la aquapark, în lungime de circa 5 km.

”În cursul zilei de ieri am semnat caietul de sarcini, iar în această săptămână vom face licitația pentru execuție”, a mai spus edilul șef.  

9 comentarii

 1. Fara Cap Răspunde

  Ii NV CONSTRUCT Gabor, citeste dracului cum trebe. Cred ca ii si cel mai mare contract vazut de ei pana acuma http://www.listafirme.ro/nv-construct-srl-18639415/

  Marea intrebare ii daca au proiectat astia verodata un pod sau sunt ca firma din Salaj cu Podul Decebal fac experimente si experiente. http://www.nvconstruct.ro/portofoliu/

  Il expropriati pe Tantas? Ce dracu i-ati vandut strandul daca stiti ca era de interes public?
  Vrem lista cu numele expropriatilor

  Multumim sponsorului princial al acestui interviu/videoclip SC Florisal SA. Toate cele bune!

  • Unu' Răspunde

   Mă, tu chiar ești precum îți spui, adică fără cap! De unde naiba iei tu că familia Țânțaș ar fi cumpărat ceva în zona străzii Ștrandului? Ei au CONCESIONAT de la primărie, nu au cumpărat! Eventual trebuie cumpărat ceva teren pentru a asigura accesul și amplasarea acelui sens giratoriu de la intersecția cu B-dul H. Coandă! Acolo era problemă!
   Țânțaș avea o problemă că breteaua de acces pe pod trece pe la etajul 2 al hotelului, care nu va fii gata nici peste 25 de ani, dar asta e problema lui!
   Întreb și eu, ca prostul, de ce nu e bun proiectul de pe vremea lui Ilyes? Dacă tot nu avem șanse la fonduri europene, ăla de ce nu-i bun?!?

   • Fara Cap Răspunde

    Proiectul lui Ilyes nu ii bun pentru ca toate proiectele au termen de valabilitate 3 ani.
    Asa ii si cu centura, tot refac proiectul la 3 ani.

    Legat de Tantas am uitat ca are in concesiune strandul. my bad

    • x-ulescu Răspunde

     Da se face proiectu cu smantana ? de nu e bun dupa 3 ani ? ce se strica in niste desene si calcule ..poate ca au aparut solutii mai moderne . dar asta costa alti bani .noi vrem doar sa trecem Somesu !!

 2. observator Răspunde

  Pentru această amplasare ar trebui şi o centură de la Petromul de pe L.Blaga pâna lângă pod.Problema e că o interdicţie de construire în zonă a primit totuşi accept.Nu văd pe unde altundeva ar putea fi dirijate camioanele care vor să meargă spre Baia Mare sau doar pe Botizului.Vor ocoli pe cealaltă centură?

 3. Unu' Răspunde

  Întreb și eu, ca prostul, de ce nu e bun proiectul de pe vremea lui Ilyes? Dacă tot nu avem șanse la fonduri europene, ăla de ce nu-i bun?!?

 4. Doi Răspunde

  noi am vrea sa stim pe partea astalalta …micro 17 …loc.Paulesti pe unde va fi construit acest pod si drumul pe unde va veni ????? …se va intersecta cu str. Paulestiuului …si pe unde ???…daca stie cineva ?

 5. Valeriu Popa Răspunde

  La Interex

 6. Norick Răspunde

  O sa intram in cartea recordurilor: un pod cu cele mai multe proiecte… 😛 😀 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Donație a femeilor din UDMR pentru Oncologia Spitalului Județean (FOTO)

În urma unei acțiuni de strângere de fonduri, Organizația de Femei a UDMR Satu Mare a reușit să achiziționeze trei...

Închide