Ultima actualizare: azi, 19:29
Locale

Centura Sătmarului – Trebuie expropiaţi un milion de metri pătraţi de teren

CenturaAutorităţile judeţene au finalizat identificarea terenurilor ce trebuie expropriate pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, trebuie expropriată o suprafaţă de aproximativ un milion de metri pătraţi de pe traseul centurii. 

Exproprierea va dura însă, fiind nevoie de hotărâre de guvern, după ce mai multe ministere îşi vor da avizele, adică Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor.

“După aprobarea hotărârii de guvern privind exproprierile pentru tronson, se poate da ordinul de începere. Alte informaţii sau interpretări sunt speculaţii. Contract de execuţie este, este asigurată finanţarea prin actele normative, deci aşteptăm să fie aprobată ultima hotărâre de guvern şi de acolo se poate da ordinul de începere”, a spus Pataki.

El nu poate estima cât va dura exproprierea.

 

4 comentarii

 1. escape Răspunde

  Singura problema ca vin alegerile, se va schimba guvernul, nu se va mai elibera acel HG ptr exproprieri, astfel centura iarasi ramane doar un vis, o speranta si in acelasi timp un atu ptr campaniile electorale in viitor 🙁

 2. Cocolino Răspunde

  Si cam atit…

 3. FELI Răspunde

  Al treilea pod şi centura devin realitate la Satu Mare
  19/09/2014 | Filed under: Locale,Top News | Posted by: Gazeta Nord Vest

  Peste 18 luni, Satu Mare va avea șosea de centură și al treilea pod – See more at: http://www.satumarenews.ro/index.php/locale/item/1293-peste-18-luni-satu-mare-va-avea-sosea-de-centura-si-al-treilea-pod#sthash.bDKktQ5J.dpuf
  La semnarea contractului au participat directorul general al CNADNR, Ștefan Neaga, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul municipiului, reședință de județ, Dorel Coica, deputatul Ovidiu Silaghi, managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura dar și city-managerul municipiului.
  Macar preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba ne spune adevarul nu promisiuni.

  • Unu' Răspunde

   Deci, conform celor din articolul citat, mai așteptăm 42 de zile până la ordinul de începere a lucrărilor, apoi încă 5 luni pentru proiectare și apoi încă 18 luni pentru execuție, în concluzie SIGUR n-o să avem nimic gata mai devreme de 24 de luni …
   Și or mai tărăgăna-o încă cel puțin 18 luni și iaca … vin alegeri … Și tot așa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.