Ultima actualizare: azi, 14:58
Locale

Cluburile și discotecile, amendate de pompierii sătmăreni. Nereguli constatate

pompieriÎn scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în cursul acestei luni inspectorii de prevenire din cadrul ISU Satu Mare au derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci. La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratului de poliţie şi de jandarmi.

Astfel, timp de două zile s-au executat 12 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, unde au fost constatate 67 deficienţe, dintre care 14 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale (42 avertismente şi 11 amenzi), în cuantum de 11.500 lei.

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, precum şi  neîntocmirea/neactualizarea planului de intervenţie la incendiu.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii,  ISU “Someş” Satu Mare recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;

– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    OK, OK, s-au dat amenzi, dar a fost închisă vre-una?
    La un an de la Collectiv, la noi încă cluburile sunt adevărate capcane mortale, o adevărată ruletă rusească…
    La cât de bine dotat e spitalul județean, în cazul unui eveniment nefericit, victimele ar fi de 10 ori mai mari ca și la Collectiv!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.