Ultima actualizare: azi, 19:44
Locale

Echipaje de pompieri și SMURD, cu girofarurile spre București. Participă la o simulare de cutremur

demonstratie-pompieri8Sătmărenii care au văzut astăzi, în jurul 10.30, mai multe echipaje de pompieri și SMURD gonind cu girofarurile și sirenele pornite prin oraș, să nu se alarmeze. Nu s-a întâmplat nimic grav în județ. Echipajele respective sunt în drum spre București unde vor participa la un exercițiu  de simulare de cutremur.

În această dimineață, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Marius Siladi, din județul Satu Mare, la acest exercițiu, participă 126 de pompieri și paramedici, cu 13 autospeciale de descarcerare, stingere a incendiilor și ambulanțe SMURD. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.