Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

Inspectorii ITP corupți, vinovați de accidente mortale

accident mortal Decebal (8)Multe dintre accidentele grave de circulație, o parte dintre ele soldate cu victime sau chiar cu decedați, sunt cauzate de starea tehnică a autovehiculelor. Dacă acestora li s-ar fi făcut o Inspecție Tehnică Periodică ”la sânge”, cel puțin 10% dintre ele nu ar mai avea ce căuta pe drumurile din județul Satu Mare. Se poate spune astfel că inspectorii ITP corupți se fac vinovați de multe dintre accidentele mortale produse în județ.

Inspectorii autorizaţi să efectueze Inspecţii Tehnice Periodice (ITP) sunt de părere că starea parcului auto din Satu Mare ar fi şi mai bine dacă toţi colegii lor şi-ar face treaba conştiincios.

„Din păcate, avem unii colegi care nu fac un control amănunţit în cazul Inspecţiilor Tehnice Periodice. Cred că mai bine de 10% dintre maşinile care ies din staţiile ITP nu ar avea ce căuta pe drumuri, starea lor tehnică nefiind corespunzătoare. Am unii colegi care, pentru bani sau pentru alte favoruri, închid ochii, chiar dacă riscă să le fie suspendată activitatea de către cei de la RAR în cazul în care sunt prinşi”, a spus unul dintre acești inspectori ITP din Satu Mare.

O parte dintre mașinile care ies pe drumuri deși starea lor tehnică nu ar permite obținerea certificatului ITP produc accidente grave de circulație.

Una din cinci maşini trase pe dreapta în judeţul Satu Mare anul acesta, în timpul controalelor comune Poliţia Rutieră – Registrul Auto Român, au fost depistate cu diverse probleme. Unele au avut neconformităţi grave de natură tehnică, altele au avut probleme legate de acte.

5 comentarii

 1. Roberto Răspunde

  Aveti dreptate….
  Coruptie la nivel inalt la statiile ITP. Nici la RAR nu este situatie mai buna….50 de ron biletul de intrare…smecheri cu influenta in curtea institutiei…dnul Darie ?! Luati masuri !##

 2. Sătmărean Răspunde

  Avram Ioan este unul dintre șmecherii cu influenta de la RAR si serviciul de înmatriculări, orice problema poate rezolva.

 3. Sergiu Răspunde

  Exact … 50 de lei e intrarea pt orice masina si orice problema ai avea se rezolva …

 4. relutzu Răspunde

  “starea parcului auto din Satu Mare ar fi şi mai bine” oare maicata cat a dat spaga sa-ti iei bacul,sa ai si tu dreptul sa ti dai cu parerea!

 5. unul Răspunde

  Stimate domn ziarist ! Înainte de a publica asemenea articole care conţin acuzaţii destul de grave la adresa unor oameni, ar fi indicat sӑ te interesezi, ȋn primul rând despre statisticile Poliţiei judeţene cu privire la motivele accidentelor rutiere soldate cu victime şi sӑ nu mai apleci urechea la ceea ce spun unii care poate sunt frustraţi sau care vor sӑ bage zâzanie ȋntre inspectorii I.T.P. din judeţul nostrum ! Ajunge cu scandalurile inutile iscate de câte un frustrat care nu ştie cum sӑ avanseze pe scara ierarhicӑ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.