Ultima actualizare: ieri, 22:45
Locale

Jandarmii, împlicați în Programul Școala Altfel (FOTO)

 jandarmiJandarmii sătmăreni au desfăşurat  săptămâna aceasta o mulţime de  activităţi preventiv informative în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Astfel, luni 31 octombrie c, demersul jandarmilor sătmăreni de a sprijini procesul educaţional în cadrul proiectului  « Să ştii mai multe, să fii mai bun! » a debutat la  Liceul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu  şi la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi, ambele din Satu Mare.

 Zilele următoare demersul jandarmilor sătmăreni a continuat la  Şcoala Generală nr 10, Şcoala  Gimnazială Octavian Goga şi Colegiul Naţional Ioan Slavici.

Activităţile au avut drept ca obiectiv, familiarizarea tinerilor cu instituţia Jandarmeriei Sătmărene, cu misiunile acesteia şi cu rolul pe care-l are Jandarmeria în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Apoi  jandarmii au discutat cu copiii aspecte referitoare la violenţă în general şi delincvenţa juvenilă.

Toate activităţile s-au desfăşurat în scopul informării tinerei generaţii asupra delincvenţei juvenile, a violenţei şcolare a cauzelor generatoare a acesteia, dar şi a efectelor pe termen scurt, mediu şi lung.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă şi modul corect de acţiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Pe lângă aspectele legate delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar şi violenţă în general, jandarmii le-au vorbit tinerilor despre posibilitatea de a urma o carieră militară, prezentându-le şi oferta educaţională pentru anul  acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A ascuns ţigările într-un cazan artizanal. Poliţiştii i-au confiscat şi maşina (FOTO)

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit, ascunse într-un cazan de încălzire artizanal aflat într-un autoturism, 1.170 pachete țigări, pe care...

Închide