Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Kereskenyi: Nu le închid ușa colindătorilor

kereskenyiPrimarul municipiului Satu Mare a declarat astăzi, la finalul ședinței Consiliului Local, că nu le închide ușa colindătorilor ci le oferă posibilitatea de a colinda, în condiții decente, la Târgul de Crăciun.

”Consider că nu le închid ușa în fața colindătorilor ci le-am deschis ușa larg, tuturor celor care doresc să colinde, la Târgul de Crăciun. Aici au posibilitatea de a urca pe scenă, să colinde cu sonorizare. Primăria nu este casa mea”, a precizat primarul Kereskenyi după ce a fost criticat de consilierul local PSD, Radu Roca.

În schimb, viceprimarul Adrian Albu a precizat că el le stă la dispoziție tuturor copiilor care vor să-l colinde la birou.

Tot la finalul ședinței de ieri, s-a discutat despre oportunitatea de a fi scutite de la impozitele locale Direcția Județeană de Sport și Tineret precum și Casa de Ajutor Reciproc al Pensionarilor. Primarul Kereskenyi a precizat că, din punctul său de vedere, această scutire de impozite trebuie realizată iar specialiștii din cadrul DITL trebuie să reanalizeze cererea depusă de cele două instituții.

De asemenea, edilul șef a precizat că așteaptă încă planul privind strategia Clubului Sportiv Municipal  pe termen mediu și lung pentru a vedea în ce condiții poate fi susținută din punct de vedere financiar. 

19 comentarii

  1. bogdan Răspunde

    O sa colindem apoi la tine pe ady endre acasa

  2. Raul Răspunde

    Chiar nu sunt alte probleme decat a colinda si a discuta despre asta iar acel consilier cred ca numa la asta i sta capul “la colindat” specific partidului pe care il reprezinta.

  3. Alina Răspunde

    Este jenant ce face acest primar cu obiceiurile noastre. Haide sa te lamuresc, domnule Kereskenyi! In primul rand colindatorii nu vin la tine persoana fizica Gabor Kereskenyi ci la primarul orasului Satu Mare!(din pacate ne reprezinti, lucru pe care trebuia sa-l stii cand te-ai intalnit si cu presedintele tarii)
    In al doilea rand daca te obsesc asa tare copilasii care colinda (intr-un fel te inteleg, tu habar nu ai ce colinda ei pt ca nu vorbesc limba ta) puteai sa delegi un viceprimar sa ii primeasca, dar nu! Tu efectiv ne calci in picioare datinile si vii cu scuze penibile ca ii primesti la groapa.
    Hai spune, chiar vei fii la groapa zilnic sa primesti colindatorii????
    E trist, e trist si faptul ca stam toti si ne uitam cum isi bate joc de noi…

    • Raul Răspunde

      Atata gargara,, peste 4 ani veti putea vota alt primar ati avut si primar roman si tot nu v-a convenit…….

    • Unu' Răspunde

      Mă, tu-ți dai seama ce aberații scrii?
      În primul rând, noi nu i-am votat să primească colindători ci să-și facă treaba!
      În al doilea rând, frecătorii de mentă din palat sunt liberi să primească pe cine vor ei, dar după programul de lucru, care este până la ora 16! chiar și Vineri! (știu, pare blasfemie, tu ca funcționar public să (te faci că) lucrezi Vinerea după ora 12!).
      În al treilea rând, acest obicei al colindului este specific Ardealului…! Moldova mai are ceva asemănător, dar se practică de Anul Nou! Și în Ardeal, vrem-nu vrem, avem o diversitate etnică și religioasă mai sănătoasă decât în restul României …

      Iar acum, fă-mă troacă de porci, așa cum îți șade bine …

  4. ioan Răspunde

    Interzicerea făcută de Kereskenyi și Patakyi e specifică celor ce ajung șefi și cred că instituțiile pe care le conduc sunt proprietate personală. Primăria și Consiliul județean sunt instituții publice, nu proprietatea lor! ei ar trebui doar să conducă aceste instituții, spre binele tuturor sătmărenilor, fie români, fie maghiari. Dar acești noi șefi s-au gândit să interzică colindele, adică un mesaj creștinesc prin care se vestește bucuria nașterii lui Isus Hristos.Pe ei îi deranjează acest mesaj creștinesc! La fel și pe păgâni! Probabil că următorul pas va fi să interzică Crucile, căci reformații nu cred în Cruce!

  5. Norick Răspunde

    Alina cu Ioane mana-n mana de ce nu cititi articolul pana la capat ? Sau asa dormiti mai linistit , ca scuipati in stanga si-n dreapta ? Somn usor sa aveti atunci , banuiesc ca asa ati invatat la voi in biserica… 😛
    P.S. apropos la voi in sat se mai duc oamenii la colindat ? 🙂 😀
    Din pacate la oras deja nu mai este la moda.(subliniez din pacate…) 😀

    • Alina Răspunde

      Da, l-am citit pana la capat! Tu ai inteles ce am scris eu sau esti si tu constient ca e penibil ce face, dar trebuie sa ii iei apararea pt ca asta trebuie sa faci. Da, la mine in sat (Satu Mare) inca e la moda sa mearga oamenii la colindat. 🙂

  6. Dab Răspunde

    Lasă-i Alina în pace, mergem noi împreună la colindat, le vom arăta adevărata tradiție.

  7. mirela Răspunde

    Rusine kereskeni, vrei sa ne inveti TU obiceiurile??? PAPAGALULE!

    • aldo Răspunde

      “vrei sa ne inveti TU obiceiurile ?”
      si obiceiul “a fura” se practica, la noi, de 26 ani, deja va fi o traditie incet-incet.
      Asta nu te deranjeaza?

    • Unu' Răspunde

      Tu ești de la CJ sau de la CL? Că tot frecătoare de mentă ești!
      Am să-i propun primarului și șefului CJ să cumpere mentă gata frecată! sictir!

  8. Dab Răspunde

    A franc edye meg Kereskeny, huie șovin a mi vagy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.