Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Poliția le pus gând rău hoților de lemne. Trei au fost prinși

hoti de lemne1Poliţiştii sătmăreni le-a pus gând rău hoților de lemne și acționează în această perioadă pentru protejarea fondului forestier precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul silvic.

Astfel, ieri, la ora 12,00, polițiștii Secției Rurale  Gherța Mică, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în localitatea Turț, au oprit pentru control un ansamblu  tractor-remorcă încărcat cu material lemons. La controlul efectuat, s-a constatat că transportatorul nu deținea asupra sa documente de proveniență și de transport pentru încărcătură. Mai mult decât atât, nici tractorul și nici remorca nu erau înmatriculate sau înscrise în circulație. În acest context, celui de la volan, un tânăr de 18 ani din Turț, i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate/neînregistrate. Pentru lipsa documentelor de însoțire prevăzute de lege, tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemons, în cantitate 5 mc a fost ridicat în vederea confiscării.

Și polițiștii din Tășnad au acționat în cursul zilei de ieri pentru verificarea legalității transportului și comercializării materialului lemnos, pe raza de competență. Astfel, a fost identificat în trafic un conducător auto de 30 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj, care transporta cu o autoutilitară 2 mc de material lemons pentru care nu deținea documente de proveniență.

De asemenea, a mai fost identificat un bărbat din comuna Săcășeni, județul Satu Mare, care transporta cu un autovehicul 1,6 mc lemne de foc, fără documente de proveniență.

În ambele situații, cei în cauză au fost sancționați contravențional în baza Legii 171/2010, cu amenda de 3000 lei. Ca masură complementară, materialul lemons transportat a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Ocolului Silvic Tășnad.

3 comentarii

  1. Ioan Răspunde

    De ce nu-i prindeti pe cei ce fura cu TIR-urile ?
    Sau de aia va este frica ?!

  2. stelica Răspunde

    DE RASUL CURCILOR PAI HAIDETI FRATILOR SEARA PE DRUMURILE DIN JURUL PADURII NOROIENI.ROIESC CARUTELE CA SI OZN-URILE.DISPAR URGENT DIN PADURE PLINE DE LEMNE, TIMP IN CARE PADURARII SUNT LA CANTON, SUPRAVEGHEAZA SA NU-I DERANJEZE NIMENI.CHIAR NU VEDE NIMENI? OARE NU VREA NIMENI SA VADA CUM SE TAIE ZILNIC SUB OCHII NOSTRII DE TREI ORI CAT SE STIE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.