Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Pompierii sătmăreni, în goană spre București. În cât timp au ajuns (FOTO)

pompierii-satmareni-primaDupă cum se știe, la începutul acestei săptămâni a avut loc în București un exercițiu de mare amploare, fiind simulat un cutremur de mare magnitudine. Potrivit scenariului exercițiului ”SEISM 2016”, în București au fost înregistrate 4.150 persoane rănite, 1.537 persoane decedate iar 2.750 sunt sinistrate – rămase fără adăpost.

La acest exercițiu au participat și 126 de pompieri sătmăreni care s-au deplasat spre Capitală cu de 13 autospeciale. În goana lor spre București, pompierii sătmăreni au fost imortalizați de colegii lor din Sălaj în timp ce se deplasau pe străzile orașului Zalău.

Din păcate, însă, timpul pe care l-au petrecut pompierii sătmăreni pe drum a fost foarte mare. Au pornit din Satu Mare în jurul orei 10.30 și au ajuns la București în jurul orei 22.00, adică au făcut pe drum 12 ore. Și asta în condițiile în care au avut ca înainte mergători Poliția Rutieră.

 ”În cursul serii (de marți) au ajuns în bazele de operații și cele mai îndepărtate structuri de urgență, respectiv la ora 21,57 ISU Satu Mare a ajuns la baza de operații din satul Roșu de lângă București. Pe tot timpul nopții au intervenit în teren și au rămas angrenate în exercițiu în Capitală echipajele dislocate din județele Mureș, Galați, Brașov, Constanța, Giurgiu, Călărași și Satu Mare”, se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

6 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    12 ore. Dar cine ia pus sa de duca cu vechitura aia de Roman.
    Fany face 12 ore si 45 de minute cu tot cu opriri.
    http://www.fany.ro/transport-persoane-Satu%20Mare-Bucuresti

    De pisu lumii sunteti.

  2. George Răspunde

    Bani risipiti…
    Au consumat zeci de mii de ron ptr combustibil…
    Fara cap Dnule Raed arafat…cine a dat acest ordin..prost ce este.
    Fara rost

  3. gigi Răspunde

    12 ore? Cu gurofaruri si antemergator?Pai fratilor,eu fac 12ore pana la Bucale mergând cu spatele….Vai de noi ,in caz de catastrofa.Ib caz de inundatii,pana ajung pompierii,se retrag apele singure….

  4. Remus Răspunde

    Eu stiu ca au facut 12 ore, dar sa nu uitam ca acele masini sunt mult mai grele decat cele cu 4 locuri sau decat un autobuz de la Fany, ca exemplu cea mai mica masina are 3000 de L de apa la bord, Mercedesul de descarcerare are echipament greu de interventie care multi nu putem sa il tinem 10 minute in mana dar sa mai muncim cu ele 🙂
    Si pentru ei a fost o obositor sa faca drumul acesta 🙂 sa stai 24 de ore pe drum din 48 timp in care sa nu prea dormi, nu e chiar asa usor 🙂

  5. radu Răspunde

    12 ore este un timp bun pentru o tara fara autostrazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.