Ultima actualizare: ieri, 22:20
Locale

Scarlatină la o grădiniță din Satu Mare. Copiii, rămași acasă

dumbrava-minunataDouă cazuri de scarlatină au fost confirmate de medicii de familie pentru doi copii din grupa mare de la Grădinița ”Dumbrava Minunată” din Satu Mare.

Directorul grădiniței, Nicoleta Gale, a declarat pentru Portal SM că a anunțat cele două cazuri la Direcția de Sănătate Publică. Faptul că cei doi copii au scarlatină trebuie însă confirmat de medicii specialiști de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

”Cele două cazuri de scarlatină au fost confirmate doar de medicii de familie. Trebuie să fie confirmate și de medicii de la Boli Infecțioase. Cum ambele cazuri au apărut doar la grupa mare, am decis ca preșcolarii din această grupă să nu vină azi la grădiniță. Acest colectiv a fost izolat tocmai pentru a preîntâmpina extinderea acestui focar de scarlatină, dacă se va dovedi în cele din urmă că așa este”, a mai precizat directorul grădiniței, Nicoleta Gale.

Ceilalți copii, de la celelalte grupe, sunt la grădiniță iar activitatea se desfășoară normal.

Vom reveni cu alte informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE: Accident la Păulean. Pieton ucis de un şofer de TIR beat

UPDATE: Accident la Păulean. Şoferul TIR-ului din Ucraina, care a accidentat mortal dumiică după amiaza un bărbat în Păulean a...

Închide