Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Vin ninsorile la Satu Mare. Cât de pregătite sunt autoritățile

deszapezireVin ninsorile la Satu Mare, dar iarna nu ar mai trebui să surprindă autoritățile nepregătite, ca alte dăți, deoarece la nivelul județului au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru toate drumurile. Subprefectul Altfatter Tamas a prezentat astăzi, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) situația acestor contracte.

Astfel, Compania Națională de Drumuri Naționale are semnate contracte de deszăpezire pe raza județului Satu Mare cu două societăți comerciale: una din Negrești-Oaș și una din Satu Mare. Valoarea contractului este de 661.168 de lei plus TVA, iar drumurile naționale din județ sunt împărțite în șase districte: Satu Mare, Carei, Tășnad, Supur, Livada și Negrești-Oaș.

Pentru drumurile județene, au fost semnate patru acorduri-cadru cu Tehnic Asist pentru cele patru loturi: Zona Carei-Tășnad, zona Supur, zona Satu Mare și zona Oaș. Valoarea contractelor estimate se cifrează la 212.270 de lei plus TVA. Pentru zona Carei-Tășnad sunt disponibile 21 de utilaje, pentru Supur – 16 utilaje, Satu Mare – 21 utilaje și Oaș – 16 utilaje.

La fel ca și în cazul drumurilor naționale, și pentru cele județene sunt asigurate stocurile necesare de material antiderapant în fiecare zonă în parte.

Și la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Satu Mare au fost luate măsuri pentru a se putea interveni în vederea deszăpezirii. Astfel, 54 de primării își asigură deszăpezirea în regim propriu, iar 11 au încheiate contracte de deszăpezire cu operatori economici de profil.

Pe raza municipiului Satu Mare, serviciul de deszăpezire este asigurat de Florisal. Această firmă dispune de nouă utilaje cu lamă, șase utilaje cu lamă și sărăriță, un utilaj cu lamă și împrăștiat soluție, trei sărărițe și un utilaj împrăștia sărărițe.

Cât de pregătite sunt autoritățile pentru iarnă și cum vor acționa operatorii economici aflați sub contract vom avea prilejul să vedem în cel mai scurt timp posibil. Meteorologii spun că va ninge în județul Satu Mare în zilele de joi și vineri. Tot atunci, temperaturile prognozate vor scădea până la minus 5 grade noaptea și 1-2 grade ziua. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.