Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Wizz Air, mulțumită de primele curse de la Satu Mare. Deocamdată nimic concret despre alte zboruri

aero3Compania Wizz Air s-a arătat mulțumită de primele zboruri de la Satu Mare și se are în vederea crearea și a altor curse internaționale de pe Aeroportul Satu Mare, dar fără a se spune nimic concret. Tamara Vallois, head of comunications Wizz Air, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Satu Mare alături de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ionuț Rus, precum și directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete. 

Încă de la începutul conferinței de presă, președintele Pataki Csaba a lăsat să se înțeleagă că vor mai fi și alte curse internaționale Wizz Air de la Satu Mare.

”Dacă ne uităm la istoria Wizz Air, întotdeauna au avut mai multe curse internaționale de pe diferite aeroporturi, deși au început cu câte una”, a precizat Pataki.

Tot cu această ocazie, reprezentantul Wizz Air a mai precizat că această companie are în prezent 3.000 de angajați, 460 de rute către 138 de destinații din 38 de țări. Dispune de o flotă formată din 73 de aeronave. Operează pe zece aeroporturi, iar anul trecut a avut peste 19.2 milioane de pasageri, din care 4,5 milioane doar din România. Anul acesta s-a ajuns deja la 4,6 milioane de pasageri români. Tamara Vallois a mai spus că, în acest moment, cota de piață în România a companiei este de 30%. 

Cursa Satu Mare – Londra este operată de aeronave Airbus A 320 cu 180 de locuri. Aceste aeronave au fost achiziționate de noi de la Toulouse, vârsta medie fiind de aproximativ 4 ani. Timpul de debarcare și îmbarcare pasageri și bagaje este de doar 30 de minute. 

conferinta-wizz-air-satu-mareReprezentantul Wizz Air a afirmat că cei din conducerea companiei sunt mulțumiți de primele zboruri de la Satu Mare și că se are în vedere să fie operate și alte rute.

”Dorim să operăm și alte rute. La primul zbor, am avut 160 de pasageri de la Londra la Satu Mare și 171 la retur. Sunt cifre bune pentru primul zbor și suntem fericiți. Suntem optimiști pentru viitor. Pentru zborul de astăzi avem 166 de pasageri către Londra și 158 înapoi, spre Satu Mare. Acest fenomen va îmbunătăți relațiile de afaceri și dă posibilitatea sătmărenilor să călătorească spre capitalele Europei. Ne dorim ca pentru Satu Mare să fie alocat un avion mai mare, A 321, cu 230 de locuri. Sunt zboruri aproape pline în preajma Crăciunului la cursa spre Londra. Gradul de ocuparea a zborurilor Wizz Air a fost de 84%. La cursele de la Satu Mare gradul de ocupare a fost mai mare, a precizat Tamara Vallois. 

Intervenind din nou, președintele Pataki Csaba a arătat că această colaborare cu Wizz Air este pe 3 ani și că nu e cursă de an electoral.

”Se poate vedea că este o companie serioasă, care a intensificat activitatea pe fiecare aeroport. Aeroportul Satu Mare se află într-un cerc cu circa 3 milioane de locuitori. Poate primi orice aeronavă și încercăm să-l umplem de viață. Cel mai îmbucurător lucru este că avioanele au un grad de ocupare suficient, iar aceste curse vor crea locuri de muncă în activități conexe cum ar fi turism și servicii. Aşteptăm chiar și investitori din Anglia la Satu Mare”, a precizat Pataki.

Acesta a mai adăugat că reprezentanții Consiliului Județean trimit frecvent date către Wizz Air în vederea deschiderii unei noi curse aeriene internaționale de la Satu Mare.

”Vizăm regiuni din Italia, Franța, Germania”, a precizat președintele CJ.  

Reprezentantul Wizz Air a vorbit și despre posibile viitoare curse internaționale. A dat ca exemplu Suceava, unde s-a început cu o cursă, iar acum sunt cinci. 

”De obicei ne uităm la aeroporturi cu potențial mai mare. E abia al doilea zbor de la Satu Mare și trebuie să mai avem răbdare. Este devreme să vorbim concret despre alte curse. Echipajul zborului Satu Mare – Londra este din Sofia. Trebuie să vedem la baze cum putem aloca echipaje către alte curse. Dar în fiecare an alocăm 10-12 aeronave noi. Vom vedea de la an la an. Poate chiar și la Satu Mare. Se alocă o jumătate de an pentru maturizarea unei curse. La Satu Mare avem contract pe trei ani și nu există niciun semn care să ne inducă intenția de a renunța la această cursă”, a încheiat, într-un ton mai optimist, Tamara Vallois. 

 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.