Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

ALDE Satu Mare: ”Potențialul agricol al județului Satu Mare trebuie protejat și valorificat”

alde-sprijin-producatorEchipa ALDE Satu Mare atrage atenția asupra faptului că s-a distrus potențialul agricol al țării. În zonele rurale viața a peste 10 milioane de români a devenit un calvar. Situația este identică și în județul Satu Mare. ALDE vrea să oprească declinul și să redea agricultura românilor.

De ce trebuie să salvăm agricultura?!

               Circa jumătate din populaţia activă a judeţului îşi câştigă existenţa din agricultură. Potrivit Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, agricultura atrage 44,7% din populaţia ocupată a judeţului. Judeţul Satu Mare este unul din judeţele mari producătoare de fructe (mere, prune, pere, struguri) şi cel mai mare producător de căpşuni din ţară, de aici provenind circa jumătate din producţia ţării (11,9 mii tone).

Soluția propusă de ALDE

               ALDE Satu Mare are soluția pentru salvarea producătorilor agricoli sătmăreni. Este vorba despre proiectul înfiinţării unui centru judeţean de preluare şi valorificare a legumelor şi fructelor. Prin acest centru, agricultorii îşi vor putea preda întreaga producţie, la un preţ convenabil pentru ambele părţi, urmând ca reprezentanţii centrului să negocieze vânzarea produselor către marile lanţuri de magazine. 

Ce presupune acest proiect

               În primă fază, autoritățile județene ar trebui să facă un studiu de prefezabilitate, prin care să se identifice cantitatea aproximativă de fructe şi legume produsă la nivelul judeţului Satu Mare.

               Pentru a afla această cantitate trebuie identificați numărul de producători agricoli.  Situație care se poate clarifica prin verificarea bazei de date a Consiliului Județean, care eliberează atestatele de producător către primării, care pe urmă le completează şi le înmânează producătorilor. Odată aflate aceste date, ele pot fi centralizate la nivelul judeţului, pentru a se ști exact ce producem la nivelul județului.

Sursele de finanțare

               Echipa ALDE a identificat două variante de finanțare a proiectului. Programul Naţional de Dezvoltare Locală sau proiectele cu finanțare europeană. ALDE crede cu tărie că acesta este pasul cel mare, un ultim nivel, un sprijin clar pe care îl dorește de mult pentru micii producători. 

Cum se vor vinde legumele și fructele

               Echipa ALDE susține că legumele şi fructele se vor vinde prin negociere cu marile lanţuri de magazine din ţară. Centrul de colectare ar putea să poarte negocieri cu mari lanţuri de magazine, iar ştiind cantităţile de produse agricole pe care le poate produce judeţul, le negociază în numele tuturor. Producătorului, dacă îi convine, vine şi predă produsele, centrul de colectare negociază cu marile lanţuri de magazine şi vinde produsele.

               O altă posibilitate este şi valorificarea produselor prin intermediul internetului. Se pot vinde aceste produse şi pe un suport online, de unde sătmărenii să îşi poată comanda produsele. Este o garanţie, fiindcă ştim că e un produs tradiţional, e făcut în pământ şi nu în medii dubioase.

Sursa: ALDE Satu Mare 

92 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Numai propaganda ieftina! Nu votati ALDE!

    • Valer Răspunde

      Administratia ALDE,o mare dezamagire.

      • Dacu Răspunde

        Pai nu au făcut nimic pentru județ . Si au avut ministru si preș de CJ . Nu înțeleg cum mai pot crede ca cineva mai crede minciunile lor . Propaganda ieftină

        • Pavel Răspunde

          Si satmarenii s-au saturat de ipocrizia din ALDE, partidul cel mai penal.

          • Randi

            Bafta domnule Stef! Stiu ca aveti potential, restul candidatilor sunt ciurucuri

          • Gina

            Randi – Ștef a fost președintele CJ, Silaghi ministru te rog spune-mi de ce merita votați ?

          • aurel

            ma bucur enorm ca ALDE au un astfel de program sigur am sa votez ALDE

    • Vasi Răspunde

      ALDE a ajuns groparul Justitiei. Nu voi vota niciodata asemenea partid.

      • Viorel Răspunde

        Prin campania sa anti-justiţie, în care a folosit în mod fals ca pretext drepturile fundamentale ale cetăţenilor, domnul Tăriceanu nu va putea aduce ALDE decât exclusiv voturile celor certaţi cu legea.

      • Asterix Răspunde

        Agrogultura satmareana are nevoie de un restar. Chiar avem potential. Succes ALDE!!!!

    • roman Răspunde

      Prin lupta împotriva justiției , ALDE nu reda România românilor.

    • Oana Răspunde

      Satmarenii cu capul pe umeri nu pun botul la propaganda celor din Alde si nu voteaza un partid care prin ceea ce face se dovedeste impotriva statului de drept.

    • Diana Răspunde

      Ne-am saturat de minciuni! Ne-am saturat de politicieni care ne duc cu presul! NU votez ALDE!

      • www. Răspunde

        nu putem zice ca ALDE Satu Mare se face d rusine. altii se fac de rusine cu candidati care au mai fost deputati si senatori si nu au facut nimic pt judet….ALDE e un partid misto.

        • Ion Răspunde

          Poate ca ai dreptate, Alde e un partid misto, merita sa nu intre in Parlament, ca sa aiba timp sa persiste in mistocareala.

    • George Răspunde

      Imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu – un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

      • zita Răspunde

        Cei mai buni si cei mai bine vazuti sunt cei din ALDE Satu Mare! o organizatie puternica si cu oameni competenti! Succes ALDE!

    • Flaviu Răspunde

      Nu am incredere in ALDE, partidul antijustitie. Degeaba promite marea cu sarea, credibilitatea ALDE e NULA!

    • Stela Răspunde

      Aldeistii au doar potential sa-si apere propriile interese, sa se ascunda de justitie, in spatele imunitatii parlamentare.

    • emilian Răspunde

      Cel mai bun partid si cel mai viabil este ALDE! sa nu uitam ca domnul Stef a facut multe pt judetul nostru.

      • Altul Răspunde

        Intr-adevar, Stef a facut multe, si-a pus pupincuristii in functii bune,iar unii dintre ei l-au tradat plecand in PSD.

    • fedorca Răspunde

      tot aceleasi comentarii sunt pe aici. va place sa faceti copy-paste?

    • Ion Răspunde

      Numai povesti de adormit copilasii din Alde.

  2. Nistor Răspunde

    Valorificat in buzunarul vostru bănuiesc . Pana acum nu ati făcut nimic pentru județ . Si sunteți la conducere de câțiva ani , cu ministru etc . Alde este un partid corupt. Nu are ce demonstra

    • Tudor Răspunde

      ALDE-un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

    • Bogdan Răspunde

      ALDE, partiduletul de traseisti.

    • Seby Răspunde

      Capatul ALDe e aproape… Asta urmează, nu are rost irosit votul. Silaghi si Ștef sunt anchetați pentru fapte de corupție.Ei vor doar sa scape de anchete.

      • margineanu Răspunde

        sunt sigur ca sunt niste oameni care le doresc raul celor de la ALDE dar nu vor reusii sa ne convinga ca domnul Stef si domnul Silaghi sunt oameni care au profitat de banii publici.

        • satmarean Răspunde

          Noi nu vrem raul celor din ALDE, vrem binele tarii. Parlamentul fara ALDE ofera mai credibilitate forului legislativ.

  3. Tudor Răspunde

    Lista penalilor din ALDE

    – Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
    – Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
    – Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
    – Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
    – Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
    – Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
    – Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
    – Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
    – Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
    – Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
    – Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
    – Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
    – Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
    – Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
    – Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
    – Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
    – Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
    – Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
    – Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
    – Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
    – Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
    – Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare.

    • Dacu Răspunde

      Pfff , ma crucesc !Si mai cred cineva in acest partid ??? nu pot sa cred.Pai ăștia sunt toti pregătiți sa continue furtișagul. Nu votați Alde !

    • Lena Răspunde

      Cine susține Alde si PSD isi merita numele de susținător penal. Cei care susțin aceste partide sunt părtași la jafuri. Atfel, nu înțeleg susținerea.

      • Sătmărean Răspunde

        Dragi sătmăreni, să redăm România românilor, nevotând ALDE, un partid călăuzit de maladia urii faţă de Justiţie!

    • Mama Omida Răspunde

      ALDE nu trebuie sa intre in Parlament!!!! Votati si pe Mama Omida, dar nu ALDE!

    • George Răspunde

      Asta e o dovada pentru care ALDE nu trebuie votat

    • Henrieta Răspunde

      Ca sa-si salveze pielea, Tariceanu este exponentul celor ce lupta impotriva justitiei. Nu votati asemenea elemente nocive pentru tara, daca vreti sa redati Romania romanilor!

    • Nelu Iordache Răspunde

      Cei care susțineți ALDE sa înțelegeți ca presedintele acestui partid solicita de ani buni desființarea DNA si blocarea anchetării parlamentarilor corupți. El va reprezintă si este amicul de afaceri al candidatului Silaghi.

  4. Marian Răspunde

    72 de candidați dintre cei 101 candidați eligibili ai ALDE sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave . Pentru ce sa ii mai credem sau cine ii mai crede

    • Florin Răspunde

      Sper ca 11 decembrie 2016 sa fie o zi memorabila pentru ALDE, ziua neintrarii in Parlament, ziua desfiintarii acestei formatiuni ce si-a dedicat energia sustinerii penalilor.

    • Gratian Răspunde

      Nu a existat niciodata un partid care sa aiba atatia corupti/100 de membri, asa cum e situatia celor din ALDE.

    • Niculae Răspunde

      Cat de iresponsabili sunt cei care sustin ALDE, partidul struto-camila, aflat la remorca PSD, formatiunea plina de penali si de luptatori impotriva justitiei.

  5. Popescu Răspunde

    ALDE Au avut ocazia sa faca ceva. De ce nu au facut atunci cand au fost la consiliul judetean si si-au pus oamenii peste tot?

  6. Larisa Răspunde

    ALDE, o echipa necredibila, ce nu merita votul satmarenilor.

  7. Silviu Răspunde

    În acest an, Silviu Mănăstrire a vorbit la ”Dosar de politician” despre baronizarea României și mecanismul putred al finanțării clasei politice. Un exemplu este Satu Mare unde doi baroni penali și alți câțiva locotenenți stăpânesc județul de patru ani.

    Baronii sunt fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi și Mircea Govor, șeful PSD din județ și vicepreședinte al Consiliului Județean. Silaghi face parte acum din partidul lui Tăriceanu, ALDE, iar Govor este protejatul lui Liviu Dragnea. Cei doi baroni au și două marionete care dau cu subsemnatul pentru contractele publice: una este Dorel Coica, primarul PSD-ist de la Satu Mare, a doua marionetă este Adrian Ștef, președinte al CJ Satu Mare, și cumnatul lui Silaghi.

    Acești patru băieți au mari probleme penale, dar se luptă să rămână în politică, deși fiecare în parte este putred de bogat. Primarul Coica va candida pentru un nou mandat la primăria Satu Mare, iar Adrian Ștef vizează încă patru ani în fotoliu de șef la judet. Coica și Ștef însă tremură de frică pentru că începând cu anul 2012 au semnat și atribuit contracte publice de lucrări către societatea de construcții Tehnic Asist din Botoșani.

    Compania este patronată de afaceristul Mirel Vlas, un personaj foarte intim al baronilor Mircea Govor și Ovidiu Silaghi, cei doi păpușari de la Satu Mare. În decembrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat documente din sediul Tehnic Asist. Procurorii l-au reținut atunci și pe Mircea Govor într-un dosar de trafic de influență – baronul influențase numirea șefilor de la Finanțe și de la ANAF din județ. Însă procurorii au luat și urma zecilor de milioane de euro cheltuite la primărie și la Consiliul Județean.

    Baronii Silaghi și Govor au reușit să aducă în județ finanțări considerabile de la ministerele Transporturilor și de la ministerul Dezvoltării. Principalul beneficiar al banilor trimiși de la București către Satu Mare este aceeași companie Tehnic Asist. Primarul Coica a atribuit în aprilie și în decembrie 2015 două contracte pentru reabilitarea unui pod și a drumului spre orașul Carei în valoare totală de 4 milioane de euro.

    Banii grei însă au venit pentru Vlas de la primăriile de comune și de la Consiliul Județean Satu Mare pentru diverse lucrări de întreținere și reparații de drumuri. În total,Tehnic Asist a încasat peste 50 de milioane de euro. Alte contracte au venit pentru Tehnic Asist de la alte instituții publice, cum ar fi regia de apă a județului- Apaserv SA, circa 5 milioane de euro în aprilie 2014, de la aeroportul Satu Mare, aproape 1 milion de euro, sau de la compania națională de drumuri, alte zeci de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naționale ce traversează județul.

    În luna octombrie 2015 baronul Mircea Govor și ministrul Fondurilor Europene semnau două finanțări europene pentru aeroport și compania de apă Apaserv în valoare de 22 de milioane de euro. Până în anul 2020, doar pentru compania de apă a județului vor fi disponibile circa 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de apă. Peste tot în aceste proiecte apare deja, ca o banalitate, numele companiei Tehnic Asist.

    Una din acuzațiile care i se aduc lui Govor de către procurorii anticorupție este că a șantajat un primar de comună să atribuie un contract acestei firme. Documentele arată că aproape toate contractele importante de lucrări din județ au fost preluat de Tehnic Asist. Ceea ce se întâmplă de patru ani la Satu Mare cu fondurile publice este atât de evident si revoltător, încât orice comentariu este de prisos.

    Sistemul baronilor este implacabil peste tot în țară: banii vin de la București, de la ministere sau din fonduri europene, ei sunt împărțiți pe criterii politice primarilor și la consiliile județene, apoi sunt licitați și dați cui trebuie. Din acești bani publici se întreține un sistem mafiot hrănit din corupție care asigură voturi pentru partidele politice. Voturile înseamnă funcții de primari, de parlamentari și, în final, accederea la guvernare. Apoi, suveica se repetă din patru în patru ani.

  8. Maria Răspunde

    Merg la vot si votez ALDE. sunt cei mai buni

    • Stela Răspunde

      Da, ai dreptate,Maria, sunt cei mai buni, la dus cu presul, la capitolul penali, in lupta anti-justitie.

    • Trahanache Răspunde

      Fa un bine tarii si duminica odihneste-te,decat sa iesi din casa si sa faci prostii!

    • Corina Răspunde

      Buni la ce ?la combinații sau manevre. Ii stie tot Satmarul pe Ștef si Silaghi ,ce au făcut, mai bine zis , ce nu au făcut . Votatul pentru acest partid este o complicitate le furt

  9. Robert Răspunde

    Votez ALDE. SUSTIN ALDE!

    • Farfuridi Răspunde

      Voteaza, sustine-i, poti sa ii iei si acasa,important e sa nu treaca pragul electoral!

  10. Miki Răspunde

    In ALDE am vazut oameni buni, cu experienta. Oameni cu viziune si cu un program bun de guvernare. Merita sustinerea noastra

    • Farfuridi Răspunde

      La ce sunt buni oamenii respectivi? La dus cu zaharelul? La mintit? ALDE merita sa faca 4,99% la alegerile parlamentare, pentru faptul ca sunt oameni buni si cu experienta.

  11. Mos Craciun Răspunde

    ALDE va castiga si va da urmatorul premier. Sunt cei mai potriviti sa fie la putere

    • Teapa Răspunde

      Moș Crăciun, următorul premier va fi moș Moliceanu, aldeistul cu circa 5 neveste, mare luptator anti-justitie, nu-i asa?

    • Sorin Răspunde

      Da da .Nu a fost suficient cand Tariceanu a fost premier si a lăsat țara cu un deficit de peste 6% ? Premier de toată jena. Asta vreți sa faceti cei care susțineți Alde ?

  12. Sima Răspunde

    Felicitari ALDE pentru idei in agricultura. Avem mare nevoie de agricultura in tara asta. Mult succes in alegeri

    • Marius Răspunde

      Da da. A demonstrat Constantin de ce e capabil. Asa ca lasa-ma cu ALDE si implicarea in agricultura.

    • Marius Răspunde

      Alde este un partid profund corupt. Pentru ce sa ii votez?

    • Trahanache Răspunde

      Si-a aratat si Daniel Constantin destoinicia, nefacand nimic pentru agricultura. In schimb, a facut tot ce i-a cerut mentorul si sustinatorul sau, Felix.

  13. Ana Răspunde

    ALDE pentru romani si pentru Romania. Aleg puterea, experienta si profesionalismul

    • Tipatescu Răspunde

      In completare, draga Anuta, ALDE e mana cereasca pentru hoti si penali.Au puterea de a apara pe cei certati cu justitia, unii au experienta de infractori, iar la profesionalismul de a distruge statul de drept n-au adversari.

  14. Coco Răspunde

    Le doresc mult succes tuturor candidatilor ALDE. Avem nevoie de oameni ca ei.

    • Pristanda Răspunde

      Asa e, avem nevoie de asemenea indivizi, ca unii dintre ei sa le tina companie procurorilor DNA!!!!!!!!!!!!!!

  15. Pop Marius Răspunde

    ii votez pe cei din ALDE. nu vad altii mai capabili

  16. Mitru Răspunde

    Doar ALDE conteaza, restul sunt aiurea un tramvai

    • Ion Răspunde

      Asa-i, Mitrut,insa invata bine lozinca: ALDE, daca-n unspe e doar vai, va fi ca si calcat de tramvai.

  17. Unu' Răspunde

    Eu NU îi votez pe cei din echipa ALDE deoarece sunt cei mai jegoși, penali și ci mai mari traseiști din România! ALDE împreună cu PSD sunt latrinele (WC-uri de la țară) politicii românești!!!
    Dacă ar depinde de mine, Szliaghi și cu Ștef ar fi buni colegi de celulă pentru o lungă perioadă de timp, iar Papici ar frca podelele celulei pentru câțiva ani buni!

  18. Mitru Răspunde

    aleg ALDE, agricultura trebuie sa fie un punct important in Romania. ii votez cu incredere

  19. Sandu Răspunde

    vad ca au un program bine gandit, de aceea am ales sa merg pe mana lor. Mult succes ALDE

  20. Mitru Răspunde

    avem nevoie de agricultura si avem nevoie de ALDE, sunt cei mai potriviti

  21. Adi Răspunde

    ma bucur sa vad ca cineva aduce in discutie si agricultura, de aceea le dau votul meu duminica. bafta ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.