Ultima actualizare: azi, 13:30
Locale

Angajamentul echipei ALDE: Investiţii de peste un miliard de euro în Sănătate

alde-spitalALDE este formațiunea politică care are un Pact național de invesții în domeniul Sănătății. Document care prevede alocarea unui miliard de euro în următorii patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii medicale publice. La nivelul județului Satu Mare au fost realizate în ultimii ani cele mai mari investiții în sistemul medical.

Sănătatea la nivel național

Pentru o mai bună activitate în domeniul Sănătății din România, ALDE propune o alocare totală, în patru ani, de 1 miliard de euro, care cuprinde construirea a trei spitale regionale cu fonduri europene, în  Cluj, Iași și Craiova, în valoare de 600 milioane euro.

De asemenea, vorbim și despre consolidarea și reabilitarea clădirilor de spital. O sumă de 400 de milioane reprezintă un minim necesar ca aceste clădiri sa fie reablilitate, astfel încât să nu existe niciun fel de risc în caz de seism. Aceste aspecte conduc la o sumă de un miliard de euro, suma minimă a fi investită în următorii patru ani.

Sănătatea la nivel județean

Echipa ALDE a reușit să obțină cele mai bune rezultate din istoria postdecembristă a sistemului medical din județul Satu Mare. Investițiile vorbesc de la sine. În perioada 2012-2015 s-au investit 14.722.971 euro în sistemul public de sănătate din județul Satu Mare!

2012 – 7 secții (Cardiologie, Chirurgie cardio-vasculară, Ortopedie, Radiologie, Pediatrie, Chirurgie infantilă, Pediatrie Tăşnad + Computerul Tomograf)

2013 – 5 secții (Psihiatrie Cronici – parter, locaţia 2, Bloc operator Ortopedie – etaj 2, locaţia 1, Gastroenterologie – etaj 4, locaţia 1, Interne I – etaj 3, locaţia 2, Dermatologie – etaj 1, locaţia 2 + lifturi, Sistem încălzire Spital Judeţean II, Ambulatoriul II, str. Gheorghe Lazăr, modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş și proiectul “Servicii obstetricale şi ginecologice îmbunătăţite la nivel interregional”).

2014 – 4 secții (Medicină Internă, Neonatologie și Obstetrică), repunere în funcțiune a Ambulatoriului II, str. Gheorghe Lazăr și modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş.

2015 – s-au finalizat lucrările pentru amenajare acces la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, str. Ravensburg nr. 2, din municipiul Satu Mare, amenajare parcare Spital Judeţean de Urgenţă Satu Mare nr. I.

Sursa: ALDE Satu Mare

96 comentarii

 1. Popa Răspunde

  Vad programe bune la ALDE. au votul meu. Mult succes

 2. Nica Răspunde

  Avem nevoie de sanatate. Avem nevoie de ALDE. Trebuie sa iesim la vot

 3. Ioan Răspunde

  cel mai mare avantaj dupa parerea mea este ca daca vor castiga alde alegerile sunt sanse ca satu mare sa dea un ministru in guvernul condus de presedintele alde tariceanu.

 4. Alex Răspunde

  Sustin ALDE. Sustin democratia, profesionalismul si experienta

 5. Levente Răspunde

  Succes echipei ALDE Satu Mare. oameni de omenie. Prieteni adevarati si oameni sufletisti. Sunt onorat sa va votez duminica.

 6. Misu Răspunde

  Votez ALDE. Pe mine nu m-ati dezamagit niciodata!

 7. Teodor Răspunde

  Imi place foarte mult activitatea si implicarea politica a lui Tariceanu si am sa ii dau votul meu si increderea mea!

  • refundatie Răspunde

   VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE! VOTEZ ALDE!

   • Flaviu Răspunde

    ALDE ESTE UN PARTID CORUPT SI CU SIGURANȚA NU POATE FACE NIMIC PENTRU ȚARA ASTA. AMĂGEȘTE LUMEA CU PROMISIUNI ELECTORALE CARE MAI DE CARE MAI POMPOASE.

  • Tavi Răspunde

   Pe nevasta-ta nu o dai lui Tariceanu. Are numa 5 neveste, sarmanu!

 8. Dragis Răspunde

  Cea mai buna formatiune politica este ALDE Satu Mare. Va rog sa-i votam. Succes!

  • deruta Răspunde

   ALDE are sansa de a se ridica peste multe alte partide cu astfel de propuneri, mult noroc la alegeri!

 9. Miruna Răspunde

  ALDE pentru Romania, ALDE pentru Satu Mare

 10. Ionit Răspunde

  O echipa tanara si frumoasa la ALDE. Merita un vot de incredere din partea noastra

 11. Anda Răspunde

  Le dau votul meu duminica. Am vazut ce program au. Mi se pare cel mai bine conceput

 12. Nico Răspunde

  Iesim la vot duminica. Alegem ALDE pentru viitorul nostru

 13. Soso Răspunde

  Aleg ALDE pentru ca vad oameni seriosi acolo. Oameni care vor sa faca treaba

 14. Gina Răspunde

  Ma bucur ca se pune accent si pe sanatae. Este foarte important. Felicitari celor din ALDE

  • Florica Răspunde

   Alde este un partid penal si corupt. Nu are ce caută in parlament.si din ce vad nu atinge 5% ,o sa Rămâneți cu buza umflata cei care ii susțineți.Ar trebui sa va gândiți înainte sa ii apărați in comentarii,pentru ca au făcut mult tau României.

  • Mari Răspunde

   Daca fac treaba in sănătate ca si la spitalul județean, e clar , mai bine ne lipsim de Alde si candidații penali !

 15. Zeus Răspunde

  ALDE merita sa fie la putere. Au demonstrat ca sunt capabili si bine organizati

  • Viorel Răspunde

   ALDE nu trebuie votat! Votand ALDE, sunteti pentru a-l feri pe Silaghi de justitie.

  • Mariana Răspunde

   N U V O T A T I ALDE !!!!! N U V O T A T I ALDE !!!!! A R F I U N D E Z A S T R U P E N T R U R O M A N I A !
   S I L A G H I E S T E C O N D A M N A T P E N A L , U R M E A Z A S T E F !!!!

 16. Satmarean Răspunde

  Cu oameni ca Stef si Papici vai de judetul Satu Mare ! Asta e echipa tanara, competenta si de caracter de la Alde? Arunci fereasca domnul de viitirul satmarului!

 17. Analist Răspunde

  Papici e un dezastru Oameni buni ce va face asta cu banii din sanatate daca nici atata nu a aflat intr-un an si jumate de cand e manager la spital ca tomograful nu functioneaza !

 18. Paula Răspunde

  aleg ALDE pentru programele lor de guvernare.au idei foarte bune care trebuie puse in practica

 19. un circotas Răspunde

  F E L I C I T A R I ! DAR CU CALUL CE ATI AVUT ? ADICA CU AMENDA DE 160 MII LEI ADICA PESTE UN MILIARD JUMATE IN BANI VECHI !!!!!!!!!!! CE SA INTELEGEM? VETI FACE ROST DE BANI PENTRU CONSTRUCTORII A L D E ?????????????

 20. Preda Răspunde

  ALDE ESTE UN PARTID CORUPT , NU NE FAC CINSTE SA ÎNTRE IN GUVERN ,

 21. victor Răspunde

  Nesimtitilor! Ati furat poate un jumatate de miliard de euro din sanatate! Este printre singurele unitati sanitare judetene care arata deplorabil! Nu ati vrut reabilitarea Spitalului cu fonduri europene ca si Zalaul sau Baia Mare pentru ca nu puteati fura! Poate odata o sa va doara si gura pentru minciunile pe care le scoateti! O sa vina vremea sa dati socoteala si sa se adevereasca ce au scris majoritatea celor ce au postat ca sunteti PENALI,dar cu adevarat!Vreti doar sa va ascundeti sub cupola imunitatii parlamentare sa nu fiti arestati! Din pacate pentru voi de data asta PIERDETI!!!

 22. InimaDeLeu Răspunde

  Lista penalilor din ALDE

  – Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
  – Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
  – Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
  – Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
  – Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
  – Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
  – Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
  – Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
  – Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
  – Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
  – Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
  – Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
  – Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
  – Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
  – Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
  – Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
  – Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
  – Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
  – Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
  – Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
  – Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
  – Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.