Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Bătăi și furturi în școlile din județ. Ce spun polițiștii

bataie-scoalaBătăi și furturi în școlile din județ. De la începutul anului școlar și până în prezent, în unitățile de învățământ din județul Satu Mare s-au produs patru infracțiuni, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Aici vorbim spre cazurile înregistrate la Poliție. Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Alin Haniș, a precizat ân ultima ședință ATOP, că este vorba despre o infracțiune de furt și trei infracțiuni de lovire și alte violențe.

Infracțiunea de furt, de fapt tentativă de furt, s-a produs în data de 17 octombrie la Grădinița nr. 7 din Satu Mare. Infracțiunile de lovire sau alte violențe s-au produs la Liceul Tehnologic ”Petofi Sandor” din Lazuri (26 septembrie), La Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, în data de 12 octombrie și Liceul Tehnologic ”Petru Cupcea” Supur, în data de 6 octombrie. Toatre infracțiunile de lovire au avut loc pe fondul altercațiilor între elevi.

Principalele cauze care au dus la producerea acestor fapte antisociale în școli au fost lipsa cu desăvârșire, în unele cazuri, a unor forme de pază, acolo unde exista se făcea necorespunzător, neluarea unor măsuri minime de securitate pentru elevi, lipsa de operativitate a cadrelor didactice, consumul de băuturi alcoolice în unitățile aflate în imediata vecinătate a școlilor și altele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.