Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Cinci parlamentari sătmăreni au scaunele asigurate. Cine sunt aceștia

parlamentCinci din cele șapte posturi de parlamentari, doi senatori și cinci deputați, din județul Satu Mare se poate spune că deja sunt ocupate în urma scrutinului de duminică, cu toate că nu se cunosc încă rezultatul alegerilor la nivelul județului. 

UDMR va avea trei parlamentari și anume un senator – Turos Lorand, și doi deputați – Magyar Lorand și Erdei D. Istvan.

PSD are asigurat un post de deputat, în persoana Ioanei Bran. De asemenea, și PNL are asigurat un post de deputat, în persoana lui Romeo Nicoară.

Nu se știe încă cu certitudine cine va ocupa celălalt post de senator. Dacă se ia în considerare rezultatele obișnuite de PSD la nivel național, se poate spune că cele mai mari șanse le-ar avea social democratul Gabriel Leș. Nu se cunosc, însă, rezultatele la nivel județean, astfel că în calcul poate intra și candidatul PNL, Adrian Albu.

Pe al cincilea post de deputat se bat Ovidiu Silaghi, de la ALDE, și Octavian Petric, de la PSD. Cele mai mari șanse să obțină acest post le are Silaghi, mai ales dacă ținem cont de faptul că Organizația Județeană ALDE Satu Mare este printre cele mai bune din țară.

Totul depinde de rezultatele ce vor fi înregistrate la nivel județean, dar și de redistribuirea voturilor de către fiecare partid în parte. 

Un comentariu

  1. Jiji Răspunde

    Puie metric!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.