Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Computer Tomograful de la Satu Mare: 30 de mii de examinări, nicio reclamație

computer tomografConducerea Spitalului Județean Satu Mare a transmis o informare cu referire la caracteristicile tehnice ale Computer Tomografului de la Satu Mare. În această informare se arată că acest aparat a făcut până în prezent 30 de mii de examinări și nu s-a primit nicio reclamație din partea secțiilor Spitalului pentru calitatea imaginilor sau a actului medical.

Redăm, în cele ce urmează, integral, informarea făcută de conducerea Spitalului Județean Satu Mare. 

”Instalatia de Tomografie Computerizata BrightSpeed General Electric:

-Computer Tomograful Spitalului Judetean de Urgenta a fost obtinut prin programul national pentru dotarea spitalelor judetene.

-Instalatia radiologica pentru diagnostic medical tip BrightSpeed,de la General Electric se recomanda ca fiind un Computer Tomograf de ultima generatie,facand parte din varful de gama al companiei in ceea ce priveste segmentul de Imagistica Medicala de tip CT.

-Instalatia tip BrightSpeed se aliniaza angajamentului companiei, precum si recomandarilor Ministerului Sanatatii si a Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare de a livra imagini de inalta calitate coroborate cu doze cat mai scazute de radiatii.

-Noul BrightSpeed confera avantajele oferite de multidetectorul CT cu care este dotat,intr-un design ultra-compact.

-Construit cu o tehnologie LightSpeed VCT la interior ,noul BrightSpeed ofera imagini de inalta calitate pentru o gama larga de aplicatii si permite totodata efectuarea de noi aplicatii clinice.

 -Este dotat cu Injectomat pentru substanta de constrast ceea ce permite efectuarea examinarilor Angio CT, printr-o injectare mai rapida.

 -Instalatia de noua generatie se detaseaza de celelalte prin urmatoarele calitati:

  -utilizarea mai rapida si mai sigura a aparatului dotat cu injectomatul substantei de contrast tip Class 4 integrat,pentru o scanare mai rapida si de o calitate exceptionala a imaginii radiologice obtinute.Consola de comanda permite configurarea injectorului prin sistem telecomandat.

-claritate ,inteligenta si viteza,pentru imbunatatirea calitatii imaginilor.

-Doze mai mici pentru pacient ,imagini de calitate premium,BrightSpeed este dotat cu un algoritm de modulare tridimensional care permite ajustarea automata a miliamperajului instalatiei, mentinand calitatea dorita a imaginilor pe toata durata scanarii de-a lungul celor trei dimensiuni pe axa x,y,z. Datorita acestei optiuni doza la pacient scade cu pana la 40%.

-CT-ul este dotat cu un soft bine structurat si usor de utilizat care prezinta raportul dozelor la pacienti. Rezultatele investigatiilor se arhiveaza in conditii de siguranta, putand fi revizualizate cu ajutorul softului ori de cate ori este necesar.

-Din martie 2013 dupa obtinerea autorizatiei de functionare CNCAN,s-au efectuat 30.000 de examinari pentru Serviciul de Urgenta, sectiile Spitalului si pacientii veniti prin Ambulator cu bilete de trimitere.

-Conform  legislatiei CNCAN Spitalul are contract de mentenanta incheiat cu o firma de service autorizata, dovedite de verificarile tehnice periodice cu procesele verbale anexate trimestrial.

-Periodic se face calibrarea aparatului CT,incalzirea tubului RX pentru obtinerea imaginilor cat mai clare conform instructiunilor aparatului.

-Personalul tehnic a efectuat curs intensiv de 8 zile sustinut de General Electric la predarea aparatului.

-Rezultatele sunt intocmite conform protocolului de lucru de catre medici radiologi cu atestate in Tomografie Computerizata.

– Imaginile CT se imprima pe CD astfel pacientii au posibilitatea unei reinterpretari.Multe dintre examinarile CT sunt trimise in sistem electronic sectiei Neurochirurgie Cluj sau Baia Mare conform protocoalelor de lucru.

– In perioada martie 2013-noiembrie 2016 nu am primit reclamatii din partea sectiilor Spitalului pentru calitatea imaginilor sau a actului medical.

Medic sef sectie Radiologie si Imagistica Medicala:

Dr.Ando Katalin                                                                               

Va multumim

6.12.2016”

4 comentarii

  1. mirce Răspunde

    am facut CT,RMN spitalul judetean in urma unui AVC,repetand in CJ toate analizele CT,RMN…..acelas rezultat!

  2. Cocean Răspunde

    Și eu vreau sa fiu mare politician,șef la colegiului și medic de renume mondial ca și Ceaușescu Elena .Dar pana atunci susțin Pe. Ro .Un. cu dl Coica și Ciocan.

  3. Serban Răspunde

    Eu si familia mea am avut experiență pozitivă cu CT ul din spital nu au fost probleme!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.