Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Copil de 10 ani cercetat penal. A fost prins cu petarde

petardeUn copil de 10 ani este cercetat penal de poliţişti după ce asupra sa au găsit o cutie de petarde.

În data de 16.12.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Petrești, acţionând în baza planului de acţiune ,,Foc de artificii“, au identificat un minor de 10 ani, din localitatea Sanislău,  care deținea supra sa un pachet cu 60 bucăţi de petarde.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că petardele au fost achiziționate  de la un bărbat de 28 din Sanislău. Ca urmare a extinderii verificărilor, polițiștii au depistat și ridicat de la domiciliul bărbatului care a comercializat petardele,  8 cutii  de obiecte pirotehnice a câte 60 bucăţi fiecare.

 Cei doi,  sunt cercetați penal pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit a din Legea 126/1995 Rep., în plus,  bărbatul de 28 ani este cercetat penal și pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 şi P1  către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit b din Legea 126/1995 Rep.

Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.