Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Femeie prinsă vânzând artificii interzise

artificii, petardeAdministratorul unei societăți comerciale este cercetat de polițiști pentru operațiuni ilegale cu articole pirotehnice.

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare,  au efectuat  controale la șase societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice din categoria  I, de pe raza județului Satu Mare.

Cu ocazia verificărilor, a fost  depistată o tânără de  de 24 ani din Satu Mare, administrator al unei societăți comerciale,  care, la punctul de lucru din Negrești Oaș, ar fi deținut și  comercializat articole pirotehnice din cat. II – IV, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice în cauză, constând în 4 baterii de artificii a câte 25 de focuri și 18 baterii de artificii a câte 7 focuri, toate din categoria F II, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiuni de comercializare către publicul larg de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. c, din Lg. 126/1995, privin regimul materiilor explozive.

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.