Ultima actualizare: azi, 10:54

Locale

Mall-ul NEPI de la Satu Mare poate fi gata mai devreme. Care sunt argumentele

NEPI Satu MareFondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, a semnat ieri un acord cadru pe baza căruia va fuziona cu Rockcastle, un alt fond sud-african de mărime similară şi cu activitate în Polonia.

Noua companie va purta numele de NEPI Rockcastle şi se va forma printr-un schimb de acţiuni, respectiv 4,5 acţiuni Rockcastle pentru o acţiune NEPI, potrivit unui anunţ comun al celor două societăţi. Procesul de fuziune trebuie finalizat până cel târziu în 30 iunie 2017.

Cei doi investitori se aşteaptă ca noua companie să beneficieze de un cost al capitalului mai scăzut, rezultat din îmbunătăţirea anticipată a riscului operaţional şi financiar, creat de dimensiunea mai mare a operaţiunilor, diversificarea geografică, creşterea lichidităţilor şi accesul la capital.

Capitalizarea bursieră a NEPI este în jur de 3,4 mld. euro, iar cea a Rockcastle de 2,2 mld. euro. În urma fuziunii, cele două societăţi estimează că vor crea cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai mari societăţi imobiliare de retail din Europa.

Capitalul obţinut în urma acestei uniuni ar putea grăbi planurile de extindere ale NEPI, care şi-a propus să construiască trei malluri noi: în Râmnicu Vâlcea, Satu Mare şi Novi Sad din Serbia, plus să extindă proiecte deja funcţionale precum Promenada Mall din Bucureşti şi parcurile de retail din Brăila, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi şi Sibiu.

În aceste condiții sunt șanse substanțiale ca mall-ul NEPI de la Satu Mare să fie finalizat mai devreme. Compania NEPI a achiziționat circa 7 hectare de teren în zona în care urmează fi construit acest mall. Odată ce cele două companii au fuzionat sunt premize ca mall-ul să fie gata mult mai devreme decât s-a preconizat inițial. 

9 comentarii

 1. Senzational! Răspunde

  la fel ca si KFc-ul de care scriati ca se deschide pana la Craciun ?

 2. x Răspunde

  kfc nu o sa deschida nimic in gunoiul ala de plaza. pe bud il asteapta falimentul

 3. UnulDinMultime Răspunde

  Ma abtin referitor la Nepi… Cat despre KFC, probabil ca se deschide, pentru ca deja au facut decorul (scaune,mese si alte chestii cu acest brand).

 4. never Răspunde

  Eu cred ca nu o sa construiasca nimic ,cel putin pe termen scurt.Orasul SM nu are puterea financiara sa sustina un mall si fuziunea intervine intr-un moment de jena financiara pentru ambele grupuri.Probabil doresc consolidarea unor piete deja existente in portofoliu si intrarea pe piata din Serbia.

  • mda Răspunde

   Din anumite surse am aflat ca la SM se vreac un mall care sa poata concura cu mallul de la BM, deci cu siguranta ca o sa fie cel mul 1 Dec 2017 e inaugurarea ca si la Piatra Neamt…

 5. edilu Răspunde

  kk edili, kk investitori, si daca vor veni, vor pleca blestemandu-si zilele cand au calcat pe taramul acestui oras (blestemat de a convietui cu gunoaiele) condus de 26 de ani de edili de kkt (in mod special udmr-isti). TREZITI-VA ROMANI!!!

 6. Ana Răspunde

  Sper sa faca si un patinoar permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.