Ultima actualizare: azi, 20:45
Locale

Mani Gyenes porneşte într-o nouă aventură Dakar. Ce şi-a propus

emanuel-gyenes-6Mani Gyenes va participa în ianuarie la o nouă ediţie a celebrului raliu Dakar. Riderul sătmărean va reprezenta şi în acest an Autonet Motorcycle Team, susţinând astăzi o conferinţă de presă alături de managerul de marketing al firmei Autonet, Ilonczai Tamas.

Dakar 2017 va reprezenta pentru Mani cea de-a șaptea participare la cel mai prestigios concurs de gen din lume, anul trecut el obținând cel mai bun rezultat al său, locul 14 în clasamentul general și locul al doilea în clasa Maraton.

Față de ediția anterioară, Dakar 2017 va fi găzduit de trei țări, în loc de două. Astfel, traseul de peste 9.000 de kilometri va trece prin Paraguai, Bolivia și Argentina, startul fiind programat în 2 ianuarie, în Asunción, capitala Paraguaiului. Cel mai dificil rally raid din lume își va respecta și în 2017 faima și va testa priceperea și determinarea competitorilor de-a lungul a 12 etape extrem de solicitante. Dintre numeroasele provocări ale Dakarului, poate cele mai grele vor fi diferențele de nivel de aproape 5.000 de metri și temperaturile extreme, care pot varia între +40⁰C și -10⁰C. Linia de finish a Dakar 2017 va fi în Buenos Aires, Mani și colegii săi de concurs fiind așteptați aici în data de 14 ianuarie. Riderul sătmărean va porni în competiție în șaua unei KTM de 450 de centimetri cubi, aceeași motocicletă pe care a folosit-o și în 2016. Laszlo Olah și Szabolcs Racz, cei doi mecanici care l-au sprijinit pe Mani Gyenes în 2016, vor fi din nou alături de el pentru a-i oferi asistență în timpul raliului.

Mani va porni de acasă exact în ziua de Crăciun şi va călători zile întregi pentru a ajunge la locul de start al raliului.

“Eu voi pleca de acasă în 25 decembrie, chiar de Crăciun, decoarece chiar în 26 decembrie dimineaţă, la ora 6, am avion din Bucureşti. Trebuie să merg prima dată în Buenos Aires, acolo ajunge maşina de aisstenţă şi motocicleta, de acolo trebuie să iau motocicleta şi maşina din port şi trebuie să mai parcurgem 1.200 de km cu maşina până în Paraguay unde va fi startul”, a declarat Mani. 

Pentru Mani și echipa sa, Dakar 2017 începe, de fapt, în 31 decembrie 2016, cu verificările administrative și tehnice. În 2 ianuarie are loc etapa – prolog, iar startul propriu-zis al celei de-a 38-a ediție a Raliului Dakar va avea loc o zi mai târziu, în Asunción. După parcurgerea a peste 9.000 de kilometri în trei țări și în condiții extreme de climă, altitudine și relief, concurenții vor ajunge la finișul programat pentru ziua de 14 ianuarie, în orașul argentinian Buenos Aires.

Riderul speră să termine şi în acest an între primii 15 concurenţi. El va concura cu acelaşi KTM 450 cuc are a fost şi anul trecut.

“Anul trecut, fiind o motocicletă nouă, am spus că vreau să fiu printre primii 15, am şi reuşit. Anul acesta toată lumea ar vrea să mă împingă înspre top 10, dar este un lucru greu, este o treaptă destul de mare pentru mine. Nu spun că este imposibil, dar este greu. Eu m-aş mulţumi ca să fiu aproape de poziţia ce am obţinut-o anul trecut, tot acolo, pe locul 15, poate puţin mai în faţă, dar locul 10 este puţin mai departe”, a mai spus Mani.

La noua ediţie, el nu va mai concura  la clasa maraton, ci va merge la clasa super producţie.

La fel ca anul trecut, Mani Gyenes va face parte, și în 2017, din echipa Autonet Motorcycle Team, iar principalii susținători ai campionului sătmărean sunt Autonet Import, Schlemmer Group, Motul și Acerbis.

Multă baftă, Mani Gyenes!

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Unde-i Stef sa-i mai faca cadou din banii nostril inca o motocicleta si apoi sa se fotografieze calare pe ea???

  2. cititor Răspunde

    e la pinda,sa prinda un post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.