Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

NEPI a cumpărat tot terenul de pe Careiului. Urmează o mega reproiectare

mega-mall-2NEPI a reuşit să cumpere mai multe parcele de pe str. Careiului, extinzându-şi foarte mult suprafaţa. Dacă înainte NEPI deținea o suprafață de aproximativ 4 ha, acum deține în jur de 7,5 ha, reușind să cumpere inclusiv terenul din jurul bisericii ortodoxe de la cap pod Golescu. Astfel, NEPI deține tot terenul de la Kaufland până la biserică, cu deschidere foarte mare la drumul Careiului. Acele parcele erau în vizorul investitorilor de la bun început, dar abia au au reușit să încheie tranzacțiile. Urmează reproiectarea mallului şi a întregii zone.

Compania NEPI nu a renunţat la construirea Mega Mall-ului din Satu Mare, după scandalul cu licitaţia terenului de pe str. Careiului.

Oficialii au anunţat în revistele din lunile iunie şi august că proiectul din Satu Mare este în fază de obţinere de avize şi autorizaţii. Noul target al companiei este ca Mega Mall-ul de la Satu Mare să fie deschis în 2017.

Mall-ul se dorește a fi unul regional, compania NEPI nemaiavând în această zonă vreo investiție de acest gen. Chiriașii mega mall-ului pot fi Carrefour, H&M, Takko, Deichmann, JYSK, CCC, Altex şi Flanco şi operatorul de cinematografe Cinema City.

 

24 comentarii

  1. Alt Satmarean Răspunde

    Doamne ajuta!

  2. M Răspunde

    Satmarenii nu vor produce profitul unui asemenea Mall, nu stiu ce studii au facut investitorii, dar sunt foarte curios ce rezultate vor produce in primele 6 luni. am o presimtire ca va bate vantul pe holurile mallului.

    Sa nu am dreptate, le doresc succes!

  3. Anonim Răspunde

    Acest M de mai sus tind sa cred ca este ceva om de-al lui BUD, cum sa nu mearga va atrage multa lume, sa tinem cont ca este un judet de tranzit cu granita la 2 tari, un judet cu peste 300.000 de persoane, unde a-ti vazut voi MEGA-MALL fara lume pe holuri?
    este ce-a mai buna oportunitate pentru acest judet. Cu cat mai multe Magazine cu atat mai multe reduceri si oferte.
    Se chinuie oamneni de la NEPI sa obtina teren, avize, etc si noi CORUPTII incercam cu orice mijloace sa impiedicam…RUSINE BUD cu gunoiul ala de MALL

    • carcotas Răspunde

      Ce oportunitate mai omule?Oportunitatea de scurgere de resurse banesti.Ce castig are populatia dintr-o asemenea investitie?Cedam cel mai central loc din oras pentru ca altii sa stoarca cea mai facila sursa de castig:adaosul commercial.

      • mda Răspunde

        Banii pe impozitele de la mall nu cumva la primarie ajung? la Piatra Neamt 300.000 euro taxe și impozite anual la SM nu ar trebui acesti bani?

        • carcotas Răspunde

          Intr-un parteneriat public-privat primaria ar fi avut milioane de euro nu sute de euro.

          • Unu'

            Ai habar din totalul de 7,5 ha de teren, cât a fost a primăriei? Îți spun eu: 20mp! Exact 20 de metri patrați erau proprietatea primăriei, restul a fost proprietate privată! Cei 1125 mp de teren expropriați nu se pun în discuție aici deoarece fostul proprietar a inițiat acțiune în instanță pentru reintrarea în posesia terenului!
            Pe 20 mp, de la cine primea milioane de euro anual? De la bud cu-a lui buda-small?

  4. Roli Răspunde

    Atunci Lidl n-o sa mai fie???

    • bai Răspunde

      sa nici nu fie

    • mda Răspunde

      Mai exact, s-au achiziționat mai multe parcele de la frontul Drumului Careiului. Mai mult, cei de la NEPI au cumpărat întregul teren de lângă Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena

      De lângă nu împrejur terenul care era a lui Magnum

    • Unu' Răspunde

      Ba da! o să fie și LIDL!
      Acum sunt în faza de obținere a autorizațiilor, și apoi, când le va permite vremea o să înceapă să lucreze! Oricum, în 3-4 luni de la începerea lucrărilor e deschis!

  5. Silviu Răspunde

    Eu cred ca mall-ul va incepe de langa Kaufland. Carrefour se va face in partea dinspre biserica. Deci va fi mall-ul flancat de Kaufland si Carrefour. Mai e loc de Lidl? Nu conteaza. Daca va fi un cinema serios, vor fi si galerii cu magazine, parcari, spatii verzi, etc, se va mai face si pietonalul peste Somes (NEPI a sponsorizat deja proiectul, cu bani multi, am auzit) inseamna ca zona aceea va fi valorificata cum trebuie. Sper ca va fi bine si pentru NEPI si pentru Satu Mare. Sper ca vor reusi sa atraga clientii din toata zona avuta in vedere si asta nu poate decat sa fie bine si pentru municipiu. Trebuie sa spun insa ca aceasta investitie e un exemplu de faptul ca banul poate sa treaca peste orice… La cata prostie e in orasul asta, altii ar fi renuntat demult. Cred ca si reprezentantii NEPI au ramas muti de multe ori, vazand cate piedici absurde le apar in fata… Trebuie sa spun ca eu admir tenacitatea lor si ca le urez sa aiba succes in Satu Mare!

    • carcotas Răspunde

      Prostie este si e la cei care vad prosperitate in afacerea altora.Acolo trebuia un partenerioat public privat iar orasul sa aiba venituri asigurate pana la sfarsitul lumii.

  6. cristi35 Răspunde

    In Oradea exista 3 Mall-uri, Lotus in centru care si merge, in rest 2 Mall-uri vis-a-vis la iesirea spre Arad, amandoua au holuri unde bate vantul si ii vorba de Oradea nu Satu Mare. Iar de magazine sa nu vorbim, poate Carrefour are rostul. H&M ii la BUD, aproape gol, Deichmann, Takko sa lasam. CCC s-a deschis la Auchan. Flanco e la Kaufland cateva sute de m mai incolo, Altex sunt 2 in oras.

  7. cristi35 Răspunde

    De JYSK sa nici nu zic nimic care are ditamai magazin la Auchan, nu se ciocnesc oamenii cu carucioarele nici acolo de la aglomeratie.

  8. Ioan Răspunde

    In parcarea Mall-ului din Baia Mare nu ai loc de masini cu numar de SM.
    Va merge Mall-ul . Si inca bine. Satmarenii nu au mai avut un adevarat Mall pina acum.
    In sfirsit vom zvea si noi un KFC !

    • Nemeth Răspunde

      Dreptate, numai masini din sm sunt !!!
      Aici in sm nu ai unde merge, avem mall :))) unde? Avem ceva cu chirii de mall inauntru :)))
      Sper ca Nepi sa faca ceva normal…

      • avu Răspunde

        De sarbatori da.. In rest si la Baia Mare cam bate vantul. Din pct meu de vedere k sa fie un esec total…

  9. QCK Răspunde

    Cum e mega reproiectarea?! Difera mult de reproiectarea normala?

  10. alex Răspunde

    Perfect….dispare gunoiul din zona,va fi un frumos ptr oras,trebuie schimbare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.