Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Olimpia are datorii de peste 500.000 de lei! Bani doar pentru salarii

cj-satu-mareConsiliul Judeţean Satu Mare s-a întrunit în şedinţa de astăzi pentru a aloca bani echipei de fotbal Olimpia Satu Mare.

Şedinţa a început cu întârziere din cauza consilierilor PSD ca nu au vrut să intre în sală, şi au mai cerut o discuţie cu preşedintele, Pataki Csaba. Deşi nimeni nu a declarat oficial, problema este următoarea: PSD a dorit să se achite toate datoriile Olimpiei, undeva la 500.000 de lei, în vreme ce preşedintele Pataki Csaba a spus că nu aprobă decât suma de 500.000 de lei pentru salariile restante şi pentru unele cheltuieli curente.

După mai multe minute de discuţii tensionate între preşedintele Pataki şi consilierii PSD, aceştia au intrat în sală şi au participat la şedinţă, dar nu au votat proiectul, ci s-au abţinut.

Proiectul a fost adoptat prin votul consilierilor UDMR, PNL şi ALDE. Pataki Csaba a declarat la finalul şedinţei că de fapt discuţiile cu PSD erau pe seama bazei legale prin care s-a alocat suma. El a subliniat că Olimpia are datorii mult mai mari, dar atâta timp cât auditul nu este finalizat, nu se vor plăti restanțele.

La finalul ședinței, preşedintele Olimpiei, Attila Karda, a răspuns unor precizări cu privire la datorii.

Trebuie să achităm o parte din salariile jucătorilor care le avem restante pe două luni şi cheltuielile care le-am mai acumulat în aceste două luni, hoteluri şi ce a mai rămas. Datoriile totale încă nici noi nu le ştim. Acum se ocupă noua contabilă a clubului. Pot spune că sunt unele datorii undeva la 500 – 550.000 de lei, din anul 2012, 2013, 2014, 2015. Sunt undeva la 220 – 230.000 la Hotel Aurora. E un contract de închiriere încheiat cu proprietarul de la Samobil din 2012 care nu a fost plătit din anul 2012, acumulându-se datorii de 22.500, la care prin contract i s-a alocat acelui domn 1% dobândă pe zi şi i s-a acumulat o dobândă de 151.000 lei. Mai avem echipamente sportive de 80.000, penalităţi de 20.000, deci depăşeşte 100.000 şi echipamentul în condiţiile în care noi când am venit la club nu am găsit nici două mingi de un fel. Ulterior am cumpărat echipament de antrenament. Eu nu vreau săf ac acuze, niciodată n-am vorbit despre trecut, dar oamenii trebuie să cunoască care este într-adevăr situaţia clubului. Eu am promis că voi fi deschis şi transparenţă”, a spus Attila Karda.

4 comentarii

  1. soferita Răspunde

    Cand se va termina odata auditul la club?
    Sau este terminat si noi nu stim nimic dar si din banii nostrii se pompeaza in continuare in gaura neagra a clubului?
    Nea Babut nu ai nimic de zis mai ales ca acum esti fecior si alde reintra la ciolan?
    Prejudiciu zero ca la flota este bine?

  2. Gicu Răspunde

    Babut a lasat vreo o datorie de vreo 200 000. Din iunie si pana acum datoria a crescut la 500 000. O fi avut si Babut greselile lui dar nu vad motivul sa dati vina tot timpul numai pe el

  3. Ionel Pop Răspunde

    Nu înțeleg de ce avem nevoie de fotbal finanțat din impozitele si taxele noastre ! Furăciune pe fata ! Cine vrea club de fotbal, handbal, volei, etc ,sa-l faca pe banii lui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.