Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Spitalului Județean Satu Mare, amendat drastic. Cine a dat amenda și de ce

inaugurare intrare Spitalul Judetean Satu Mare (2)Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a fost amendat drastic în acest an, cu 160.000 de lei de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), potrivit Agerpres. Anunțul a fost făcut de președintele Agenției, Bogdan Pușcaș.

”Avem 15 agenți constatatori care au făcut 361 de controale, din care mai bine de 250 au fost ca urmare a solicitărilor instituțiilor competente de verificare și control și a parchetelor. Ca o cifră, am dat în acest an, în primele 10 luni, amenzi de 3,6 milioane de lei”, a explicat președintele ANAP, citat de Agerpres.

Conform datelor Agenției, cea mai mare amendă, de 200.000 de lei, a fost încasată de Primăria Municipiului Tecuci, pe locul doi fiind Spitalul Colentina, cu aceeași sumă, urmat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian Județul Constanța, cu 190.000 de lei, Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie București, cu 170.000 de lei, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu 160.000 de lei, și Municipiul București, cu 160.000 de lei.

“În principiu este vorba de divizarea unor achiziții tocmai pentru ca ele să poată fi făcute sub praguri. Există o pleiadă întreagă de acțiuni, proceduri de achiziții publice supuse verificărilor noastre și care au picat testul și deci au devenit proceduri neconforme și amendabile”, a subliniat președintele ANAP.

Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a precizat, pentru PortalSM, că amenda a fost aplicată pentru proceduri derulate din anul 2010 până în iulie 2015, pentru achiziționarea de medicamente și materiale sanitare. Aceasta a mai adăugat că amenda a fost contestată în instanță care a decis reducerea sancțiunii de la 160.000 la 40.000 de lei. Nici această amendă nu a fost încă plătită deoarece și aceasta a fost contestată de conducerea Spitalului Județean.

”Nu ni s-a aplicat leagea cea mai favorabilă existentă la acea dată. Continuăm procesul și vom dovedi că am respectat toate procedurile”, a mai precizat Marcela Papici. 

19 comentarii

  1. never Răspunde

    Ei aici e culpa lui Papici 100%.Fara discutie achizitiile sunt treaba managerului.Interesant este cine plateste amenda.Credeti ca Papici si angajatii?Gresit!Noi o platim ,noi contribuabilii!

  2. Valer Răspunde

    Papici e infailibila. Ea nu greseste niciodata. Vinovati sunt mereu altii.

  3. satmarean Răspunde

    Cine plateste pentru cei care au murit din vina managementului de la spital?

  4. Viorel Răspunde

    Pentru haosul din spital cine plateste?

  5. Florin Răspunde

    Totdeauna la spital se respecta procedurile.Si cand moare cineva acolo, moare cu respectarea procedurilor. Sistemul e de vina. Medicii nu sunt vinovati, iar managerul nici nu intra in discutie, fiind o sfanta, nu greseste.

  6. dorel Răspunde

    Iar sariti ca prostii fara sa cititi,e vorba de achizitii din 2010 pana in 2015 cand conducerea spitalului era alta da voi stiti una si buna,postaci de 2 bani

    • satmareanul nemultumit Răspunde

      Dorele, mai cauta pe goagal (parca asa se zice la voi, nu?) In Iunie 2015 Papici era deja managerul spitalului …

  7. Un cetatean Răspunde

    Estte incredibil ma uit la Itv acum si vad cum acesata educatoare incompetenta sta cu fruntea sus in fata stamerinlor in conditiile in care spitalul a primi.t 160.000 lei amenda !este evident ca fiind pe sectorul achizitii numai managerul poate fi devina , acum chiar nu poate gasi vinovati pentru ca nu este o problema medicala! Chiar nu putem intelge atata indiferenta din partea conducerii judetului !!!!!

  8. Un cetatean Răspunde

    Dorell prost esti tu cu toata familia ta !

  9. Pisti Răspunde

    Pana unde merge prostia in tara asta…, cititi dracului articolul si apoi comentati! M-am saturat de manipulatori, macar daca ati face-o cu stil!

    • Vasile Răspunde

      Pisti, tu crezi ce declara Papici? Sigur controlul era pana in iulie? Ma mir ca nu pana in mai , inaunte de a ajunge ea managera la spital ! Cand s a finalizat controlul Pisti ? daca anul asta !!!atunci sigur au verificat tot anul 2015 si inca ceva contestatia la amenda in cat timp se solutioneaza ? Nu cred ca intr-un an jumate ! Deci care a fost perioada controlata nu stim cu certitudine pana nu vedem procesul ! Daca mai ai minte foliaeste-o ca altfel chiar e vai de tara asta!!!

  10. satmareanul nemultumit Răspunde

    Oare cat mai auzim de incompetenta asta de Papici, si cati oameni trebuie sa mai moara ca sa isi dea odata demisia si sa lase pe cineva mai profesionist decat ea. De prefarabil unul care sa nu fie numit de partid!!!!!

  11. dr justice Răspunde

    dupa parerea mea de vina sunt acele cadre medicale care trateaza oamenii cu indiferenta,aceei medici care pun un diagnostic din (burta)si te trimit acasa,iar unii din pacte fac complicatti grave si decedeaza,vina lui papici este ca nu ia masuri drastice impotriva acestor medici,plus ca ar trebui sa schimbe total modul si trierea pacientilor de la upu,nu sa stea oamenii pina vine un asistent sa-i preea. si in primul rind managerii sa nu fie pusi pe linie de partid cum e papici!

  12. miha Răspunde

    d-na manager are o frica teribila pentru-ca daca vine un interimar competent va depista toate porcariile pe care le-a facut in spital in colaborare stransa cu Stef si Govor ,privind achizitiile de medicamente materiale sanitare sau angajari de personal pe sume foarte mari si toate cunostiintele puse in functii de conducere pe salarii mari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.