Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Articole pirotehnice, confiscate de polițiști înainte de Revelion

pirotehnice3Polițiștii sătmăreni au intensificat în zilele de 30 și 31 decembrie a anului 2016 acțiunile de verificare a legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acționat pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în zilele de 30 și 31.12.2016, polițiștii au efectuat acţiuni și controale în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective verificând atât persoane fizice cât şi persoane juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. În urma acestor controale, față de o persoană juridică și 11 persoane fizice se efectuează cercetări în cauze penale ce vizează infracțiuni la regimul materialelor explozive.

Pe raza municipiului Satu Mare și a comunelor Tarna Mare și Bârsău au fost depistate persoane fizice care dețineau la domiciliile lor articole pirotehnice din categoria celor interzise, fiind ridicate în vederea confiscării 5 baterii de artificii de diverse tipuri, cu mai multe focuri și 565 bucăți petarde din categoriile II și III, de diferite mărci.

În incinta Pieței de Alimente nr.1, a Pieței Someș și în zonele adiacente, au fost identificate 7 persoane fizice, din Satu Mare și Odoreu, care efectuau fără drept operațiuni cu articole pirotehnice. De la aceștia au fost ridicate în vederea confiscării 45 baterii artificii cu focuri multiple, 44 rachete artificii și 650 bucăți petarde din categoriile celor interzise de lege.

Administratorul unei societăți din Piața nr. 1, autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, a oferit și comercializat către persoane neautorizate, obiecte pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, astfel că 6 baterii artificii cu 7 focuri și 7 baterii artificii 6 focuri, au fost indisponibilizate.

Și polițiștii negreșteni au identificat un bărbat de 33 ani din localitate în timp ce oferea fără drept spre vânzare articole artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, respectiv: 22 baterii artificii de diverse mărci, 52 bucăți rachete artificii și 30 cutii petarde din categoriile II și III.

În toate aceste cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept sau comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute de Legea 126/1995 – privind regimul materiilor explozive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.