Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Camilo Coste, instalat manager la Spitalul Județean. Vrea spital clinic la Satu Mare

prezentare manager spitalul judeteanCamilo Coste a fost instalat manager la Spitalul Județean Satu Mare. Acesta, prezentat astăzi de conducerea Consiliului Județean în cadrul unei conferințe de presă, are planuri mari pentru instituția spitalicească, cu toate că a fost numit doar interimar, pe o perioadă de șase luni. Vrea să transforme Spitalul Județean în spital clinic, nu înainte de a-l trece din categoria a patra în a treia. 

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, l-a prezentat pe noul director, nu înainte de a explica motivul pentru care a fost demis fostul manager, Marcela Papici. Totodată, a fost emisă o nouă hotărâre privind numirea doctorului Camilo Coste în funcția de manager al spitalului. 

”Îi urăm succes domnului doctor, care este născut în Satu Mare, chiar dacă o mare parte a carierei a desfășurat-o la Cluj, Eu sper într-o colaborare mai deschisă și mai transparentă între Spitalul Județean și Consiliul Județean. Să putem da o mână de ajutor și să lăsăm spitalul să funcționeze ca o instituție medicală”, a precizat Pataki. 

Acesta a mai precizat că, în prezent, Spitalul Județean Satu Mare are datorii în cuantum de circa 8 milioane de lei, nu are un plan de buget pe 2017 și nu are o strategie de achiziții. Pataki a mai spus că proiectul strategic România-Ungaria o să vizeze și dezvoltarea Spitalului Județean care va însemna, la un moment dat, circa 10 milioane de euro. 

Și vicepreședintele Ionuț Rus i-a urat bun venit noului manager, i-a urat mult succes, și la- asigurat de sprijinul Consiliului Județean, astfel încât colaborarea să fie una reală. 

camilo coste, manager spitalul judeteanNoul Manager, Camilo Coste, a trecut în revistă câteva dintre principalele obiective care le are în vedere cu privire la Spitalul Județean. Astfel, își dorește să treacă Spitalul Județean Satu Mare din categoria a patra, în care se află acum, în categoria a treia și, mai departe, în categoria a doua. 

De asemenea, mai are în vedere, pe viitor, să transforme Spitalul Județean în spital clinic. 

”Vreau să trec acest spital, care merită decât categoria a patra de acreditare, în categoria a treia, și, după aceea, la categoria a doua. Iar azi am aflat că avem mai mulți colegi care au doctoratele în medicină și care, prin absolvirea cursului de psihopedagogie și luarea contactelor cu universități din apropiere, sigur vom obține, în timp, ca cel puțin trei secții să devină clinice, astfel încât spitalul să devină spital clinic”, a precizat noul manager. 

Acesta a mai adăugată cîn prezent locuiește împreună cu familia la Cluj și că va face naveta la Satu Mare atâta timp cât va fi necesar, 

Camilo Coste a fost numit interimar pentru o perioadă de 6 luni, timp în care trebuie să organizeze un concurs pentru ocuparea funcției de manager. A mai declarat că, dacă va reuși să pornească o serie dintre proiectele pe care dorește, va participa și el la acest concurs. 

Întrebat dacă fostului manager, Marcela Papici, i se vor imputa salariile pe care le-a primit cât timp a ocupat această funcție la Spitalul Județean, președintele Pataki Csaba a precizat că va fi respectată legea ”ad litteram”. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.