Ultima actualizare: ieri, 22:20
Locale

Fiul unui haiduc din Satu Mare lansează o cursă feroviară de lux (FOTO&VIDEO)

trenOmul de afaceri Valer Blidar, originar din Satu Mare, mai exact din Homorod, își lansează propria companie de transport feroviar. Acesta are în vedere înființarea unei curse feroviare de lux Baia Mare- Arad cu oprire la Satu Mare.

Este vorba despre Compania AstraTranscarpatic care face parte din grupul de firme Astra Vagoane Călători Arad, controlat de cunoscutul om de afaceri Valer Blidar, sătmărean de origine, acţionar majoritar al grupului. Compania a început probele cu un tren complet românesc care va opera pe ruta Arad-Bucureşti şi va oferi condiţii de lux.

Trenul, care este o concepţie proprie a companiei, oferă condiţii deosebite, printre dotări se află vagoane de dormit dotate cu duşuri, condiţiile de transport vor fi ca în avion, servire la vagonul de dormit clasa I, sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, la cuşetă doar cafea şi apă.

În prima etapă, două locomotive cu 12 vagoane, care vor forma două garnituri. Un tren va avea şase vagoane: două de dormit, trei cuşetă şi unul de clasă.

Vestea bună este că și sătmărenii vor putea circula cu acest tren. Pentru această vară compania intenţionează să îşi includă în portofoliu şi ruta Timişoara-Baia Mare, cu oprire la Satu Mare. Un bilet de călătorie nu va costa mai mult decât la CFR.

Valer Blidar nu este nimeni altcineva decât fiul lui Vasile Blidar, din Homorod. Cunoscut şi ca „Haiducul Codrilor”, Vasile Blidar a fost unul dintre cei mai aprigi luptători anticomunişti din România. A dat zece ani de furcă autorităţilor şi nu a putut fi prins decât mort. 

4 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  FELICITĂRI ȘI LA MAI MARE!!!!

  • lutas aurora Răspunde

   bravo, ma bucur tare mult ,eu fiind satmareanca.trenul e super dar daca se opreste si in satu mare ma bucur numai ca aspectul modern al trenului va contrasta cu aspectul deplorabil, mizerabil, al garii, respectiv al peronului din satu mare !

 2. Costin Silviu Răspunde

  Putina geografie si istorie cunoaste autorul articolului .
  1. Cursa Arad-Baia Mare cu oprire in Satu Mare…
  Satu Mare este cap de linie..
  2. Locul de nastere al “haiducului” Blidaru este Odesti . Odesti de Maramures …

 3. maxx Răspunde

  Dar umbla dupa curve in judetul nostru,la Homoroade!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Satu Mare mai rămâne cod galben de ger. Recomandările poliţiştilor

Potrivit atenționărilor ANM, până la ora 24.00, județul Satu Mare se afla sub cod galben de ger, iar județele învecinate...

Închide