Ultima actualizare: azi, 15:48
Locale

Hotelul Dacia: Cum a fost stabilit prejudiciul de peste 700.000 euro

Hotel Dacia Satu Mare

Hotel Dacia Satu Mare

Prejudiciul de peste 700.000 de euro pe care trebuie să îl plătească patronul Vasile Ţânţaş pentru hotelului Dacia a fost stabilit printr-o expertiză efectuată în anul 2015. Amintim că Vasile Ţânţaş a fost condamnat joi, de Tribunalul Satu Mare, şi la o pedeapsă de un an de închisoare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au deschis în anul 2012 dosarul 317/P/2012 ce are ca obiect distrugerea complexului hotelier Dacia.

Primăria municipiului Satu Mare a încheiat un contract de evaluare a distrugerilor cauzate de nefinalizarea lucrărilor autorizate în baza autorizaţiei nr. 1016/2008 şi din cauza neluării măsurilor de conservare a complexului hotelier Dacia din P-ţa Libertăţii nr. 8, iar din expertiza de specialitate a rezultat suma de 767.500 euro necesară refacerii anumitor elemente cât mai aproape de forma originală a monumentului. Astfel, 141.750 euro sunt necesari pentru refacerea tâmplăriei perimetrale, ale refacerii tâmplăriei interioare ar fi de 74.750 euro, restaurarea stucului policrom ar costa 195.000 euro, iar refacerea vopsitoriei decorative ar fi de 156.000 euro.

Expertiza a fost adoptată de Consiliul Local. Prezent la ședință, Vasile Țânțaș, a afirmat că toate lucrările făcute la clădire au fost realizate conform documentației tehnice depuse iar proiectanții lui sunt de părere că toate elementele au fost conservate și nu distruse. Astfel, el a spus că nu înțelege la ce se referă suma impusă de 767.500 euro și ce doresc de fapt consilierii locali. El a mai adăugat că hotelul este de vânzare, s-au trimis oferte la Ministerul Culturii, la Consiliul Județean și la Primărie, dar nu s-a primit un răspuns clar.

Referitor la vânzarea hotelului către instituții ale statului au fost multe discuții și promisiuni, multe în scop electorale, însă nu s-a concretizat nimic.

Un comentariu

  1. ARBEITMACHTFREI Răspunde

    DAR CINE E PATRON, TANTAS ? CUM A INTRATRAT IN POSESIE? STIAM CA CONCESIONAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prima zi geroasă la Satu Mare. Ce temperatură simte corpul uman

Gerul Bobotezei s-a instalat confortabil la Satu Mare, azi fiind prima zi geroasă. La ora 9.00, la Satu Mare era...

Închide