Ultima actualizare: ieri, 21:47
Locale

Hotelul Dacia: Cum s-a transformat din bijuterie în ruină (FOTO)

daciaCândva bijuteria Sătmarului, Hotelul Dacia s-a transformat într-o adevărată ruină de când a fost preluată de către omul de afaceri sătmărean Vasile Țânțaș. Vă prezentăm o galerie foto cu Hotelul Dacia, cum arăta în toată splendoarea sa şi cum a ajuns acum.

Practic, datorită frumuseții acestei clădiri, Hotelul Dacia era, alături de Turnul Pompierilor, simbolul orașului Satu Mare. Fotografii cu această clădire erau pe aproape toate vederile din Satu Mare.

Străinii care vizitau orașul Satu Mare erau impresionați nu numai de arhitectura clădirii, ci și de frumusețea ieșită din comun a acesteia. De-a lungul timpului, au fost făcute foarte multe fotografii cu Hotelul Dacia din Satu Mare.

Începând din anul 2007, clădirea Hotelului Dacia a fost preluată de omul de afaceri sătmărean Vasile Țânțaș. Fără să stea prea mult pe gânduri, acesta a început să spargă tot pe acolo în ideea de a-l renova.

Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Fondurile destinate investiției gândite de Țânțaș s-au terminat, iar din Hotelul Dacia, care până în urmă cu câțiva ani era perla Sătmarului, a mai rămas doar o ruină.

Pearl Beauty Center

4 comentarii

 1. Ceghe Văru Răspunde

  Au reusit sa faca din aceasta bijuterie o caricatura !!Pozele sunt extrem de sugestive !!Exact ca si in filmul acela cu Mister Bean,in care,dupa ce acesta distruge acel portret pictat ”Mama lui Whistler”
  ,incearca el sa picteze un cap acelui personaj din pictura insa ii iese doar o caricatura !!Asta a ajuns acum HOTEL DACIA !!

 2. topu Răspunde

  hotel PANNONIA !!!!!!!!!!!!!!!

 3. Gigi Răspunde

  Este foarte dureros ca acest Simbol al urbei noastre ,asa cum real spunea un concetatean sa ajunga pe mina unor oameni care nu au nimic comun cu bunul simt decit(BANI…..) Prin ani 1964 ,tinar fiind trimiteam din Satu Mare ilustrate cu aceste SImboluri Turnul Pompierilor, Dacia ,Eliberarii ..cu rondourile de trandafiri din dreptul fostei Primarii pina la pasajul cu calea ferata ,si pavajul de piatra galbena , PACAT ,..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.