Ultima actualizare: azi, 15:17

Sport

Mani Gyenes a terminat pe locul 33 prima probă. “Am alunecat foarte tare…”

emanel-gyenesSătmăreanul Mani Gyenes a terminat prima probă specială din cea de a 39-a ediție a Raliului Dakar cu al 33-lea timp (31 min 18 sec). Etapa de pe 2 ianuarie a fost una de încălzire care duce raliul din Asuncion (Paraguay) în Resistencia (Argentina) și a inclus o porbă specială de 39 de km, riderii având dificultății din pricina noroiului.

S-a pornit în prima din cele 12 etape, după ce pe 1 ianuarie concurenții au participat la startul festiv organizat în fața Palacio de Lopez (Palatul Presidential) din Asuncion, ceremonie la care au asistat și Horacio Cartes, președintele Paraguayului și Evo Morales, președintele Boliviei

Aproape fiecare zi petrecută în Asuncion a fost una în care s-a trecut de la temperaturi de 36 de grade C la ploi torențiale, iar acestea și-au lăsat amprenta asupra primei probe speciale. Considerată a fi un prolog, datorită distanței de doar 39 de km, această probă specială a fost câștigată de francezul Xavier De Soultrait (Yamaha).

După încheierea ”prologului”, pe Mani îl așteaptă încă 5 ore în șa pe o legătură de aproximativ 400 de km, care include și trecerea graniței din Paraguay în Argentina.

”Am alunecat foarte tare pe această primă specială. Majoritatea celor din față au pus pneuri de motocros și au avut o aderență mult mai bună. Din păcate, noi avem doar penuri pentru deșert și în noroiul de aici este foarte dificil să rulezi cu ele. Dakar-ul este lung și îmi doresc să ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie.La mulți ani și un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor”, a spus Mani.

mani-gyenes-start-festiv-asuncion-paraguay-768x512

Pe 3 ianuarie este programată a doua etapă din Dakar 2017, aceasta se desfășoară pe teritoriul Argentinei între Resistencia și San Miguel de Tucuman și măsoară 803 km, 275 dintre aceștia fiind reprezentați de proba specială. Numită Chaco această regiune din Argentina este cunoscută fanilor sporturilor cu motor datortiă probelor speciale din WRC. Dacă aici în mod normal trebuie să fii foarte atent din pricina prafului, ei bine mâine va trebui răbdare pentru că va fi un traseu foarte alunecos din cauza noroiului.

Dakar 2017 a debutat pe 1 ianuarie cu startul festiv și a continuat pe 2 ianuarie cu prima probă specială. După incursiunea în Paraguay și Argentina se va ajunge în Bolivia pentru șase zile la peste 3.000 de metri altitudine, iar pe 14 ianuarie cei care au rezistat, celei de a noua ediții din America de Sud, sunt așteptați la podiumul de finiș din Buenos Aires.

Sursa: manigyenes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.