Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

Al treilea pod peste Someș. Soluția găsită de Primăria Satu Mare

al treilea pod satu marePrimăria Satu Mare a găsit una dintre soluțiile viabile prin care să fie construit cel de-al treilea pod peste Someș. Primarul Kereskenyi Gabor a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că recent a fost la bucurești unde a avut o întâlnire cu un ministru secretar de stat din Ministerul Dezvoltării căruia i-a fost prezentat proiectul podului. 

”Am solicitat ca finanțarea pentru acest pod să fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Elabărm nota de fundamentare ca finanțarea construirii acestui pod să fie inclus pe lista PNDL”, a precizat Kereskenyi. 

Tot prin PNDL mai pot fi incluse și alte 13 pachete de proiecte de investiții printre care finalizarea lucrărilor la Podul Decebal, Modernizarea Pieței nr. 2 și modernizarea a 15 străzi din municipiul Satu Mare. 

 

6 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Fapte,fapte si fapte. Nu promisiuni , proiecte si posibilitati… ,-)

  2. satu mare Răspunde

    strada ciresilor este dezastru fratilor, drum de pamant..pana cand ?

    • idiot Răspunde

      Construiţi fraţilor în oraş nu în câmp şi o să aveţi condiţii de oraş(peste 10 ani nu 30).Sunt străzi neasfaltate în zona centrală şi voi vreţi asfalt în cuca măcăii.

  3. cicănfrais Răspunde

    wow !

  4. jonel Răspunde

    Să puneţi bani la ciorap şi pentru canalizare, trotuar şi poduri pe strada BULEVARDUL LUCIAN BLAGA, această zonă când o reabilitaţi ???? Trotuarul din 1970 nu a fost modernizat, fiecare a turnat beton cât a vrut şi unde a vrut, Aveţi domeniul public de la gard până la şosea STIMABILOR de la PRIMĂRIE, faceţi bine şi vă ocupaţi de el. Canalizarea, făcută la PLESNEALĂ ( au tocat banii rapid în 4 zile) . Este o zonă de intrare în oraş , dinspre Cluj Napoca şi AEROPORTUL INTERNAŢIONAL, ce privelişte de vis pentru străini. Se face şi timp frumos, vă invit în zonă. Aşa zisul CONSILIER ce se pare că ar răspunde de zonă, depăşeşte limita admisă când circulă pe bulevard, nu vede ce este în stânga şi în dreapta.

  5. GB Răspunde

    De câte ori aud de acest proiect mă întreb cinic-a cui a fost ideea? Fiindcă toți au preluat-o dar parcă fără să țină cont de problematica traversare a Someșului în jud. nostru și situația grea a orașului din această cauză. Oare nu e perimat acest proiect în cotextul actual? Dar să revenim la subiect-câte poduri avem peste Someș în județ? Exact 2. Unde sunt acestea? În orașul reședință de județ. Someșul taie județul în două? Da, deci dacă vrei să traversezi decent dintr-o parte în alta trebuie să treci prin Satu Mare, mai exact prin zona centrală, fiindcă Someșul taie în două nu numai județul ci și orașul.De aici vine poluare, trafic infernal, șosele și poduri distruse anual de volumul traficului. Tot traficul de orice fel musai trece prin oraș. Soluția ar fi decongestionarea traficului prin măsuri de genul- 3-4-5 poduri peste Someș mai decente și ieftine(poate toate la valoarea acestui proiect), în afara orașului, în puncte cheie al traficului din județ(idee:de cosultat cei care au sistematizat intersecția Crinul- Bravo! e mult mai bine). Posibil să scăpăm de o mare parte a traficului și să nu mai fie nevoie de încă un pod în oraș care ar fi la fel de aglerat și să împărțim nu numai costurile dar și beneficiile cu toți locuitorii județului și nu numai. Impresia despre proiect este că s-ar centraliza investiția și beneficiile( care cum am scris poate s-ar obține și altfel)la “centru” doar pentru a bifa realizări, totodată s-ar irosi posibilitatea dezvoltării altor zone a județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.