Ultima actualizare: ieri, 20:58
Locale

Atenție la pneumonii și viroze. Numărul lor, în creștere la Satu Mare

virozaDirecția de Sănătate Publică (DSP) îi atenționează pe sătmăreni asupra faptului că numărul cazurilor de viroze și pneumonii sunt în creștere la Satu Mare. 

Astfel, dacă în săptămâna 1-6 februarie, în județ au fost înregistrate 1.159 de viroze respiratorii, în săptămâna 7-14 februarie numărul acestora a crescut la 1.238, adică cu aproape 80 de cazuri. Din statistica DSP rezultă că cele mai multe cazuri sunt înregistrate la persoanele de peste 50 de ani, adică 595 de cazuri. Ridicat este și numărul de cazuri înregistrate la copii de până la 14 ani, 328 în total. Restul de 286 de cazuri sunt înregistrate la persoanele cu vârstă cuprinsă între 15 și 49 de ani. 

În creștere este, din păcate, și numărul pneumoniilor în județ. Datele DSP arată că în săptămâna 1-6 februarie au fost înregistrate 238 de cazuri, în timp ce în săptămâna 7-14 februarie numărul acestora a crescut cu aproape 50 de cazuri ajungând la 285. Și aici, cele mai multe cazuri, 126 la număr, au fost înregistrate persoanelor de peste 50 de ani. În cazul copiilor de până la 14 ani au fost înregistrate 112 cazuri, restul de 47 fiind în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Măcelărie pericol public la Satu Mare. Ce se întâmpla aici

Măcelărie pericol public la Satu Mare. Unii agenți economici din județul Satu Mare fac orice și nu le pasă de...

Închide