Ultima actualizare: azi, 15:19
Locale

Bilanţ ISU: 5993 persoane asistate şi 49 oameni salvaţi din incendii. Felicitaţi pentru activitate!

bilant isu satu mare (14)Comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a prezentat astăzi bilanţul instituţiei pe anul trecut, pompierii sătmăreni fiind felicitaţi pentru activitatea pe care o desfăşoară. Cuvinte de laudă au avut atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi împuternicitul prim adjunct al inspectorului general al IGSU, lt. col. Cristian Radu, şi şefii altori instituţii participante la bilanţ.

Şeful ISU Satu Mare, Nicolae Dima, a prezentat date statistice din care iese că numărul total al intervenţiilor a crescut cu 22,5% faţă de anul precedent, de la 6319 la 7742. Numărul intervenţiilor SMURD a crescut de la 5414 la 5.744, numărul acţiunile de protecţie a comunităţilor de la 121 la 167. Îmbuncurător est faptul că a scăzut numărul incendiilor de la 258 la 231 şi al incendiilor de vegetaţie de la 161 la 56.

Bilanţul arată că pompierii au salvat din incendii 49 de persoane. Specialiştii de pe ambulanţele SMURD au asistat medical 5.993 de persoane.

Din nefericire însă, patru persoane au decedat în incendii.

Valoarea bunurilor salvate se ridică la 85 de milioane lei.

După episodul Colectiv, pompierii şi-au mărit foarte mult numărul controalelor. Anul trecut au fost 1862, unde au fost constatate în total 11.760 de deficienţe. Au fost aplicate 7488 avertismente şi 631 de amenzii în cuantum de 1,34 milioane lei. 

La final, reprezentanţii mai multor institituţii i-a felicitat pe pompierii sătmăreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Șase sătmăreni au murit la locul de muncă. Zeci au fost răniți

În anul 2016, în județul Satu Mare, din totalul evenimentelor pentru care s-a finalizat cercetarea, au fost înregistrate 64 persoane...

Închide