Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Criză de personal la Unicarm. Lucuț: Avem nevoie de 300-500 de oameni

UnicarmUnicarm Satu Mare se confruntă în această perioadă cu o acută criză de personal. Proprietarul procesatorului de carne şi lapte, Vasile Lucuț, spune că problema forţei de muncă este mai accentuată în nord-vestul României, unde nu găseşte nici măcar oameni pe care să-i califice într-o anumită meserie.

„Ne-ar mai trebui încă 300-500 de oameni, dar nu găsim. Din păcate, în România avem o problemă cu găsirea de personal, iar cu asta se confruntă toţi antreprenorii. Şi nu vorbim de angajaţi calificaţi, ci de oameni pe care să-i angajăm şi să-i instruim noi. În ultimii ani, au plecat foarte mulţi români în străinătate, care ar fi putut fi şi posibili consumatori“, a declarat pentru zf.ro Vasile Lucuț, care deţine o companie cu circa 3.000 de angajaţi.

Unicarm se afla la finalul anului trecut pe locul şapte în topul celor mai mari angajatori cu acţionariat majoritar românesc, conform datelor de la Inspecţia Muncii. Problema lipsei de personal a fost semnalată deopotrivă de companii antreprenoriale româneşti şi investitori străini. Acestea au cerut guvernelor să vină cu soluţii pentru ca românii din zonele fără locuri de muncă să fie motivaţi să se mute în oraşe unde există deficit de forţă de muncă, dar şi pentru a putea aduce oameni din alte ţări.

17 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Pana nu se măresc salariile și oamenii sunt tratați ca niște slugi… valabil pentru mulți mai mulți patroni din judet

  2. satmareanul Răspunde

    Sā aducā negri din africa pentru 1500 de euro,cā de romāni au bātut joc !

  3. attila Răspunde

    Dati-le salarii și o să stea la coadă și să fie tratați ca muncitorii nu că slugile pe plantatie

  4. comentator Răspunde

    La cum îşi tratează muncitorii şi nu numai, pe mine mă miră că unii rezistă la el.

  5. nicu Răspunde

    Aduceti din Congo slugi la 300 E.Valabil si ptr DRX etc

  6. topu Răspunde

    dupa 10-12 ore de lucru , ati ajuns sa nu aveti personal….
    OARE DE CE NU MA MIR ???????????????????

  7. Norbert Răspunde

    Țărănoi cu 2 clase că trenul

  8. Radu Răspunde

    Dati-le salarii nubataie de joc.Eu ma mir ca mai stau si cei care mai stau,nu sa mai vina si altii,osan analfabet!

  9. Dragos florin Răspunde

    Domnul lucut am dori sa ne restabilim din nou in romanie noi santem din turt locuim in portugalia vrem sa stim daca am gasi un loc de munca la dumneavosat ieu as dori ca sofer nevasta ca vanzatore ca noi aicia tot an acest domeniu muncim va multumim

    • Vasile Lucut Răspunde

      mă florin mai binie ramii tu an prtugalia ca noi aicia nu mai ne traba de voi

      • Pumni De Oțel Răspunde

        Vasile Lucuț ai lucra cu omul dar nu ai plăti , dacă ai plăti mai bine pe angajați , nu în bătaie de joc , de ce nu vine nimeni la firmă ta să se angajeze ? Că oferi minim pe economie și la șefi de echipă le umfli salariile mai mari ca și la un manipulat de marfă și la un casier ! Auzi tu veteranule de război tu cu prietenul tău drag Nedelcu cei 2 cocoși uscați , de ce trebuie să fie 4 șefi de echipă nesătulule ? Am lucrat si eu la Unicarm pe Strada Transilvaniei Nr 15 , am văzut cum se comporta cei 4 șefi de echipă cu angajații și cu mine , ne vorbeau foarte flegmatic , tot lucru și numai lucru dar nu ne lăsa în pauza noastră de mâncare , am fost nevoit să îmi bag demisia din jalnicul tău magazin , angajează-ți și oameni de serviciu nu universali și la carne și la marfă și la casierie , mai aruncă carnea acea expirată din cele 4 frigidere de lângă biroul acela tip toaletă , nu fi șmecher Vasile Lucuț că nu ajungi departe țăran comunist , ridică salariile la angajații nu le da puțin că așa nici dracu nu o să vină la lucru la tine cu anunțurile vechi de 10 lipite pe ușile de la intrare , rușine să îți fie Vasile Lucuț ! Dute în pensie că te caută moartea pe acasă și tu ești pe la Unicarm !

      • Pumni De Oțel Răspunde

        Vasile Lucuț ai lucra cu omul dar nu ai plăti , dacă ai plăti mai bine pe angajați , nu în bătaie de joc , de ce nu vine nimeni la firma ta să se angajeze ? Că oferi minim pe economie și la șefi de echipă le umfli salariile mai mari ca și la un manipulat de marfă și la un casier ! Auzi tu veteranule de război tu cu prietenul tău drag Nedelcu cei 2 cocoși uscați , de ce trebuie să fie 4 șefi de echipă nesătulule ? Am lucrat si eu la Unicarm pe Strada Transilvaniei Nr 15 , am văzut cum se comporta cei 4 șefi de echipă cu angajații și cu mine , ne vorbeau foarte flegmatic , tot lucru și numai lucru dar nu ne lăsa în pauza noastră de mâncare , am fost nevoit să îmi bag demisia din jalnicul tău magazin , angajează-ți și oameni de serviciu nu universali și la carne și la marfă și la casierie , mai aruncă carnea acea expirată din cele 4 frigidere de lângă biroul acela tip toaletă , nu fi șmecher Vasile Lucuț că nu ajungi departe țăran comunist , ridică salariile la angajații nu le da puțin că așa nici dracu nu o să vină la lucru la tine cu anunțurile vechi de 10 ani lipite pe ușile de la intrare în magazinele Unicarm, rușine să îți fie Vasile Lucuț ! Dute în pensie că te caută moartea pe acasă și tu ești pe la Unicarm ! Măcar din sumele de 2 miliarde de lei care le faci pe timp de vară să le dai 30 % procent pentru fiecare angajat din , nu băga toți banii la tine în buzunar nesătulule de bani , gras si comunist !

      • Pumni De Oțel Răspunde

        Vasile Lucuț în Oradea nu e nimeni fraierul tău ca să vină pentru 800 de lei 12 ore de lucru și dai în bătaie de joc în salar 3 lei pe Sâmbătă și Duminică , să îți fie rușine !

      • lollllll Răspunde

        hahahhah…deja domnul dragos florin ca pune anunt pt munca aici e de ras,dar sa si raspunda altii crezand esti ala ce are unicarmul … hahhahahahaaha

  10. flaviu Răspunde

    Da, domnul nu doreste oameni pregatiti din afara. Sfatul meu este sa plece cat mai multi sa ajunga in faliment firmele romanesti. Patronii romani sunt analfabeti economic si chiar milogi. Nu stiu limbi straine pt a vb cu alti oameni in Domeniu. Sunt slabi pregatiti si nu vor oameni care stiu.Concluzia emigrati . Nu merita sa lucrezi in Ro.

  11. Raadu Răspunde

    Bàaà taranoiule dale salar la oameni si trateazai CA niste fiinte umane nu CA niste slugi taranoiule asa CA vei lucra Tu cu fiica si baiatul tau

  12. Cosmin Răspunde

    Nimeni nu lucrează de-a moaca. Angajații sunt duși la munca Si in ziua lor liberă. Macar daca ati plătii ziua . Salarul e minzerabil. Ore suplimentare neplatite, la inventare nu oferiți transport dat trebuie să meargă omul cu ce poate. Vai de ia firma. Într-o țară corectă erați închiși. Nu ati fi existat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.