Ultima actualizare: azi, 14:22

Locale

Fost director al Spitalului Județean Satu Mare, trimis în judecată

Mircea Pal

Mircea Pal

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Ciocan, Vasile Finta și Mircea Nicolae Pal, ultimul dintre ei fiind fost director economic al Spitalului Județean dar și director în cadrul Aeroportului Satu Mare. Vasile Ciocan este acuzat de evaziune fiscală, iar ceilalți doi de complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, Vasile Ciocan, administratorul firmei S.C. Civic Impex SRL Certeze, în perioada aprilie 2010 – iulie 2012, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unui număr de 31 de facturi fiscale, provenind de la un număr de trei societăţi comerciale din care una „fantomă”, în valoare totală de 6.608.686 de lei, reprezentând contravaloarea unor prestări servicii fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 2.180.141 de lei (855.724 de lei impozit pe profit şi 1.324.417 de lei – TVA ).

Vasile Finta, administrator la S.C. Non Mary Impex SRL Satu Mare, în perioada aprilie-noiembrie 2010, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia lui Vasile Ciocan, un număr de șase facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Mircea Nicolae Pal, administrator la S.C. Prodax SRL Satu Mare, în perioada februarie-noiembrie 2011, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia lui Vasile Ciocan, un număr de zece facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

5 comentarii

 1. Dr. Ciomu Răspunde

  Deontologul Aldist , ăsta ne dădea lecții de politică si moralitate !

 2. Iuhas Răspunde

  Asta trimitea scrisori diasporei,era protejatu lui Papici,care stie toata lumea ce femeie este

  • cârcotaş Răspunde

   Trimitea scrisori diasporei?.I-auzi!Asta-i agravant.Dar diaspora n-are bani să-şi cumpere mobil?La ce adresă stă diaspora asta să-i fac o vizită?

 3. ionut Răspunde

  O gasca de nesimtiti si de hoti,Pal a fost sustinut de gasca UDMR,care il sustinea pe Marc Adrian care era pe val si era in combintie cu PNL-ul…..DNA I-A VIZATI NUMELE ASTEA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.