Ultima actualizare: ieri, 20:33
Locale

Îngrijorare maximă. Ce au găsit inspectorii RAR pe drumurile din județ

rarÎngrijorare maximă pentru sătmăreni dacă luăm în considerare ce au găsit inspectorii RAR pe drumurile din județ. 

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.880 de vehicule în județul Satu Mare. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 1,98% (57) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 64,58% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 47,36%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,18% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma analizei emisiilor poluante, la 10,43% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Satu Mare de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 982 sancțiuni, au fost reținute 4 permise de conducere și 267 de certificate de înmatriculare. 

2 comentarii

  1. Sorin Răspunde

    Cetățenii nu pot contesta aceste cifre dar pot verifica sinceritatea și onestitatea instituțiilor numite RAR și Poliție printr-o întrebare comună:
    Ce măsuri se iau în cazurile în care actele eliberate de RAR sunt în regulă dar realitatea le contrazice?

  2. unul Răspunde

    te duci in curete la RAR Satu Mare, il cauti pe AVRAM IOAN, îi prezinti ce inspectie doresti sa efectuezi la RAR, chiar daca autoturismul in cauza nu este in regula, AVRAM IOAN contra unei onorariu consistent va solutiona cazul în mod favorabil cu inspectorii de la RAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.