Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Mii de șomeri stau acasă. În timp ce fabricile caută înnebunite muncitori

Draxlmaier Satu Mare (29)În Sătmarul anului 2017 se întâmplă un paradox greu de anticipat în trecut. În timp ce fabricile din Satu Mare caută înnebunite muncitori, mii de șomeri stau acasă, marea majoritate neidemnizați. 

Astfel, potrivit AJOFM, rata șomajului în luna ianuarie din județul Satu Mare se menține la nivelul lunii decembrie, adică 4,04%. 

Numărul total al șomerilor înregistrați la agenție este de 6.112 persoane din care femei 2.410.Din numărul total de șomeri , 770 sunt în plată, din care femei 313. După nivelul de instruire, 5.418 șomeri au un nivel primar, gimnazial, profesional, 591 sunt absolvenți de liceu și școli post-liceale, și 103 sunt absolvenți de studii superioare.

Cu alte cuvinte, forță de muncă este, doar să vrea să muncească. Draxlmaier trebuie să angajeze 800 de muncitori pe care nu-i găsește nicăieri în județ. GP Sofa caută, de asemenea, 300-400 de muncitori pentru noua hală. Mai nou și Unicarm, prin vocea patronului său, Vasile Lucuț, spune că ar avea nevoie de 300-500 de muncitori dar nu are de unde să-i ia. 

La un calcul simplu, nici jumătate dintre actualii șomeri nu și-ar găsi loc de muncă dacă ar vrea să muncească. Doar să vrea să muncească. 

14 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Cam ce salar au la ,,Drexi ” in germania ? posibil sa fie coada
    la angajari daca le da macar 80 %

  2. satu mare Răspunde

    SALARIU 0

  3. Unchesu Răspunde

    Salariul e problema. Nimeni nu vrea sa lucreze pe salariu minim….

  4. idiot Răspunde

    Gunoaielor , prima dată interesași-vă de ce nu le mai vin muncitori și după aia acuzații că nu vor să muncească , aluzie la Draxelmaier ” unde is ăia care ziceau ca așteaptă la poartă ” , Gp Sofa ” nenorocitul de patron italian tot timpul întârzie salariile au fost când au întârziat și 2 săptămâni , iar Unicarmul ar trebui Lucuț să învețe să se comporte civilizat cu angajații că nu îs sclavii lui !!!! v-am dat la fiecare câte un exemplu din cele multe care aș putea să vă mai dau !!

    • IoBag Răspunde

      Tu, probabil, esti un angajat model, care 8 ore iti faci treaba exemplar, banuiesc … iar patronii “e porci”!

  5. IoBag Răspunde

    Stau acasa doar putorile!
    Salariul mic e doar un moft!
    Restul de 85% dintre fraierii care muncim pe salarii mici mergem zilnic la muncă, nu stam cu mina intinsa dupa ajutoare (fie ele si de somaj)!!!

  6. drm Răspunde

    va zic eu ca draxmaier satu mare nu mai are mult si pune lacatul pe poarta daca continua in acest hal. Asa zisi reprezentanti ai salariatilor nu fac nimic pentru salariati, se gandesc doar la ei. Cine lucreaza sau a lucrat la drm stie despre ce vorbesc.

  7. M Răspunde

    bravo oameni buni!! nu va lasati jigniti de miliardari pentru un salariu banal.

  8. nicu Răspunde

    Deci din 6.112 someri inregistrati doar 770 primesc ajutor de somaj.Ceilalti vreo 5.300 nu primesc nimic de la stat.Si-atunci ce va freaca pe voi grija ca nu vor sa munceasca ptr 300 E pe plantatie la Lucut,italian,DRM etc.Daca nu vor renunta la o parte din profit in favoarea fondului de salarii firmele in cauza n-au decat sa se mute mai la est sau in Congo,Bangladesh.

  9. topu Răspunde

    Nici la sc WILBURG srl nu sunt oameni …si nici nu vin …

    Ore suplimentare enorme si obligatorii
    Salar de baza numai atunci ai daca realizezi macar 80%…
    dar au ei grij (cu niste planuri halucinante)sa nu poti realiza mai mult de 60-65%
    Vorbesc cu muncitori ca cu niste sclavi.
    Suntem umilite pana la ultimul hal.
    Stam in frig de doi ani ca nu sunt in stare sa cumpere o aeroterma care functioneaza.
    INCA SE MIRA …..DE CE NU VINE LUMEA LA NOI ??????

    RUSINE RUSINE RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. florin Răspunde

    Suntem in secolul 21, s-a terminat sclavia. Aceste firme sa mearga in Congo ca acolo se munceste pe 10 dolari pe luna. Prefer sa merg in Anglia si in 4 luni castig cat intr-un an jumate la firmele astea.Si acolo se respecta programul, si angajatii.

    • topu Răspunde

      Daca crezi ca sa terminat sclavia dute la firma WILBURG
      ….. si soacra si sora acolo lucreaza…

      NU AS LUCRA ACOLO PT NIMICA DIN LUME

  11. florin Răspunde

    Toti ar vrea sa lucrezi pe gratis si non stop daca se poate. Platiti oamenii pentru munca pe care o fac. Nu va bateti joc.

  12. bixy Răspunde

    sa fim seriosi plata salariilor e josnica in raport cu munca depusa … pe deasupra scuza plauzibila nu sunt banii nu tine … daca nu sunt banii dc cauti sa angajezi? daca tot vrei sa angajezi oameni responsabili ofera si ceva salarii decente … mai e si cealalta parte de oameni care intradevar mai bine pierd vremea acasa pt ajutorul social…astia macar la dezapeziri sa fie scosi in strada…
    dar ce vb aici ? guvernul isi legalizeaza hotia ce sa mai lucram fratilor ? hai sa furam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.