Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Milioane de flacoane plutesc pe Someș. Râul se curăță după dezastrul oamenilor (FOTO& VIDEO)

somes satu mare (13)Someşul este aproape de cota de atenţie în municipiul Satu Mare. Sătmărenii care au trecut podul au putut vedea că apa a crescut foarte mult, copacii de pe mal fiind acoperiţi cu apă. Încălzirea bruscă a vremii a dus la topirea zăpezii, astfel că Someşul a crescut foarte repede.

Dacă duminică tot Someşul a fost un râu de gheaţă, astăzi, cum a crescut foarte mult, s-a transformat într-un râu plin de mizeii. Milioane de flacoane şi articole din plastic au fost adunate de pe malurile râului şi sunt transportate în aval, către Ungaria.

Potrivit prognozei hidrologice emisă de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa Cluj-Napoca, precipitaţiile produse în intervalul 02-06 februarie 2017 şi al cedării apei din stratul de zăpadă a dus la formarea de viituri pe toate râurile din bazinul hidrografic Someş, care au produs creşteri semnificative de debite şi niveluri şi au dislocat formaţiunile de gheaţă existente anterior pe cursurile de apă. Viitura generală formată în bazinul hidrografic Someş transportă cantităţi foarte mari de gheaţă (zapor de gheaţă în mişcare) pe râul Someş şi pe sectorul Ulmeni-frontiera Ungaria. Astfel, în cursul zilei de astăzi(06.02.2017) la staţia hidrometrică Satu Mare se vor înregistra cote maxime de 440-490 cm, cu posibilitatea de atingere şi depăşire a cotei de atenţie pe perioada tranzitării zaporului de gheaţă.

Se impune astfel urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice la staţia hidrometrică Satu Mare. 

 

4 comentarii

  1. Roland Răspunde

    Asta e nivelul de civilizatie in cea mai mare parte a populatiei, aruncam totul si orice prin natura. Pina nu reusim sa educam oamenii, sa dezvoltam constiinta pentru mediul inconjurator vom vedea asemena imagini al rusinii.

    • justin Răspunde

      asta este mentalitatea romanilor, “intre doua flecme mai aruncam un flacon pe strada si vandalizam un cos de gunoi, suntem jupani”

  2. SANTA CLAUS Răspunde

    noi suntem romani …noi sintem romani !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.