Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Modernizarea drumului Satu Mare – Homoroade va începe de îndată ce vremea va permite

consiliul-judetean-satu-marePreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat astăzi că speră să poată emite ordinul de începere a lucrări pentru modernizarea drumului Satu Mare – Homorod, de îndată ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

“Am reuşit să facem un pas mare în a debloca unele investiţii, şi aici mă refer la DJ 193 A Satu Mare – Homoroade, mult discutatul tronson. Am semnat contractul de execuţie pe baza unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Această procedură a achiziţiei a fost lansată în februarie 2015 şi a durat exact doi ani de zile, din cauza multiplelor contestaţii apărute pe parcurs. Sperăm că în condiţiile în care ne permite situaţia meteorologică să putem da ordinul de începere cât de repede şi oamenii din zonă să se bucure de această investiţie. Prin acest fapt se vede că o  investiţie majoră nu ţine de legislaturi, de cine ce instituţii conduce. Predecesorii au început, noi am continuat şi instanţa a decis”, a delcarat Pataki.

Referitor la contractul de întreţinere de drumuri, Pataki a declarat că marţi se judecă a Tribunalul Satu Mare.

“Să ne rugăm cu toţii să avem o sentinţă definitivă care să valideze decizia Comsiei, şi atunci putem să progresăm şi acolo. Ar fi ideal să avem contract de întreţinere pe când vine primăvara. Instanţele nu decid pe bază de oportunitate, sunt suverane şi nu comentez deciziile instanţelor”, a mai spus Pataki.

Un comentariu

  1. IoBag Răspunde

    Dați naibii drumul la lucrări, că ăstora le trebuie un an doar pentru organizarea de șantier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.