Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Propunere: Săgeata albastră pe ruta Satu Mare-Baia Mare. Prea puțini călători

Sageata-albastraTrenul CFR de pe ruta Baia Mare-Satu Mare ar putea fi schimbat cu unul de dimensiuni mai mici. Schimbarea ar veni datorită faptului că numărul de călători pe această rută este unul extrem de scăzut.

Potrivit declarației deputatului PSD Marius Sorin Bota, în data de 18 februarie, trenul ar fi circulat cu doar un singur călător. Deputatul a acuzat managementul CFR Călători, numindu-l „iresponsabil”, deoarece plimbă vagoanele goale pe calea ferată. În acest sens deputatul PSD l-a interpelat pe ministrul Transporturilorcăruia i-a făcut o propunere.

Introducerea unui tren de dimensiuni reduse (tip săgeata albastră), pe o rută cu puțini călători ar mai scădea din costurile cu întreținerea atâtor vagoane și ar mai reduce din gradul de uzură al acestora”, este de părere deputatul Sorin Bota.

Ceea ce nu știe sau nu a luat în calcul Sorin Bota este faptul că starea căii ferate dintre Satu Mare și Baia Mare este sub orice critică. Din acest motiv, trenurile sunt obligate să circule cu viteză foarte reduseă, uneori chiar sub 30 de km/h, astfel că timpul călătoriei cu trenul între cele două orașe este foarte mare. 

Dacă calea ferată ar fi reabilitată iar trenurile ar putea să circule la viteze obișnuite atunci probabil că ar fi mai mulți călători. 

3 comentarii

  1. radu Răspunde

    Sageata albastra cu viteza de tramvai

  2. matilda Răspunde

    Pe relatia sm-bm circula in cea mai buna parte numai futyuk(adica besina albastra), deputatu e habarnist##!

  3. mihai Răspunde

    Va rog sa specificati sursa fotografiei, altfel va rog sa o inlocuiti/eliminati de pe site. Fotografia este preluata, fara drept de autor, de pe portalul http://trenuriromania.blogspot.com si a fost realizata in 11 martie 2008 in Gara Falticeni, jud. Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.