Ultima actualizare: azi, 20:52
Locale

Razii și filtre ale Poliției în județul Satu Mare. Pericolul este foarte aproape

razieEchipe comune ale Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor organizează zilnic razii și filtre în tot județul Satu Mare din cauza situației epizootologice din ultima perioadă cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova. 

”În perioada următoare continua verificările în piețe, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. , Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor, produselor alimentare, referitor la respectarea strictă a ”Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei porcină Africană”.  Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise, până la noi dispoziții”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Satu Mare.      

În urma acestor controale efectuate în cursul acestei săptămâni au fost aplicate opt amenzi contravenționale în valoare de  5.640 lei pentru:

– Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.– 600 lei – un transportator de produse alimentare – Halmeu.

– Transportul animalelor neidentificate și neînsoțite de documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare. – 4.320 lei – șase transportatori de animale – control trafic DN 19 A,  DN  85 – 4  Racșa , 1 Pir , 1 Ardud.

– Efectuarea de transporturi de produse alimentare, cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar. – 720 lei  – u transportator produse alimentare – Baia – Mare.             

În afară de pesta porcină africană un alt pericol este foarte aproape de județul Satu Mare. 

”Atenționăm și pe această cale toți crescătorii de păsări de pe raza județului nostru, să își țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise ,datorită pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată și pierderi economice ridicate pe teritoriul mai multor țări , BULGARIA, CEHIA, AUSTRIA, GERMANIA, IRLANDA, ITALIA, OLANDA, POLONIA, SLOVENIA, GRECIA, MAREA BRITANIE, SPANIA, FRANTA și UNGARIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.